Vragen en antwoorden over eSignature voor het mkb

We helpen mkb-bedrijven door de communicatie te verbeteren, de samenwerking te stimuleren en de juiste digitale tools te bieden, zodat ze kunnen inspelen op nieuwe bedrijfsbehoeften. Elke maand organiseren wij webinars vol met tips, trucs en best practices die je helpen je bedrijf te laten groeien. 

Tijdens onze laatste Digital Day hebben we live Q&A-sessies gehouden waarin onder andere mkb'ers geweldige vragen hebben gesteld. Om ook jouw vragen te beantwoorden, hebben we reeks van blogs geschreven. Laten we meteen de belangrijkste vragen bekijken:

1. Is een e-handtekening rechtsgeldig en wordt deze wereldwijd geaccepteerd?

De meeste geïndustrialiseerde landen hebben wetgeving omtrent elektronische handtekeningen aangenomen. Overal in de EU is DocuSign eSignature een geldige vorm van e-handtekeningen. Ze hebben dan ook dezelfde juridische status als traditionele handgeschreven handtekeningen en papieren documenten.  Met DocuSign eSignature voldoe je aan internationale wetgeving voor e-handtekeningen (eIDAS) en kun je juridisch afdwingbare overeenkomsten ondertekenen. 

Bekijk hier onze uitgebreide gids over wetgeving voor e-handtekeningen in verschillende landen.

2. Kun je met DocuSign veilig en betrouwbaar overeenkomsten ondertekenen?

Veiligheid zit in ons DNA. De elektronische handtekeningen die je met DocuSign zet, hebben allerlei ingebouwde beveiligings- en verificatielagen, zoals een auditgeschiedenis, certificaat van voltooiing en verzegeling. We hebben flink geïnvesteerd in onze technologieën en beveiligingslagen, zodat we voldoen aan de strengste certificeringen in de sector, waaronder voor gegevensopslag in onze eigen datacenters. 

3. Hoe controleer je de identiteit van ondertekenaars?

Om overeenkomsten te kunnen sluiten, is het van cruciaal belang dat de identiteit van ondertekenaar adequaat wordt geverifieerd. Voor veel overeenkomsten is een verificatie via e-mail voldoende, maar bij andere is een uitgebreidere identiteitscontrole noodzakelijk, zoals ID-verificatie. Voor de meeste kleine bedrijven is het voldoende om te weten dat een document is ondertekend door de juiste ontvanger. Ze hoeven daarvoor alleen maar een DocuSign-documentmap naar het e-mailadres van de ondertekenaar te verzenden en de ontvanger klikt dan op de link om het document te ondertekenen.

Meer informatie over de verschillende verificatiemogelijkheden lees je hier.

4. Wat maakt DocuSign anders dan andere e-handtekeningaanbieders?

Het in 2003 opgerichte DocuSign is met haar gebruiksvriendelijke software een pionier op het gebied van e-handtekeningen. We hebben eSignature speciaal ontwikkeld voor het mkb om het ondertekenen en verzenden van documenten zo gestroomlijnd mogelijk te maken. DocuSign heeft een beschikbaarheid van 99,99%, waardoor onze klanten erop kunnen vertrouwen dat ze met DocuSign altijd een overeenkomst kunnen ondertekenen of verzenden. 

5. Welke nieuwe DocuSign-producten voor het mkb mogen we zeker niet missen?

We zijn altijd bezig om nieuwe producten te ontwikkelen en de mogelijkheden van eSignature verder te verbeteren. Bekijk bijvoorbeeld eens deze twee nieuwe, interessante producten: DocuSign Payments en DocuSign Click. Met DocuSign Payments kun je met één stap handtekeningen en betalingen verzamelen. Onze integratiemodules voor populaire betalingsgateways zoals Stripe maken het gemakkelijk om betalingen te integreren in je bestaande eSignature-workflows. DocuSign Click is een kant-en-klare Clickwrap-oplossing waarmee je heel eenvoudig de aanvaarding van standaardvoorwaarden door klanten en bezoekers kunt vastleggen.

6. Mijn bedrijf groeit snel. Is DocuSign ook geschikt voor geavanceerdere gebruiksscenario's?

Nu de lockdown grotendeels voorbij is, zien we bij bedrijven steeds geavanceerdere gebruiksscenario's. Zorginstellingen gebruiken bijvoorbeeld PowerForms om een intakeformulier alvast in te vullen met de handtekening en persoonsgegevens van een patiënt voordat hij of zij wordt opgenomen. We hebben daarnaast ook nog DocuSign Identify, waarmee ondertekenaars worden geverifieerd aan de hand van een door de overheid uitgegeven ID-bewijs. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven om op afstand medewerkers aan te nemen. Als je het nog groter wilt aanpakken, kom je bij de Agreement Cloud uit. Dit softwareplatform is namelijk speciaal ontwikkeld om met je bedrijf mee te groeien. 

7. Hoelang duurt het om met DocuSign aan de slag te gaan?

Andere B2B SaaS-software is vaak onnodig complex en de implementatie ervan kan meerdere dagen in beslag nemen of erg duur zijn, maar met DocuSign kun je al binnen een paar minuten aan de slag. Onze interface is intuïtief, gebruiksvriendelijk, gestroomlijnd en gemakkelijk onder de knie te krijgen. De meeste klanten kunnen DocuSign helemaal zelf implementeren en voor vragen biedt het DocuSign-informatiecentrum meestal uitkomst.

Bekijk onze wekelijkse DocuSign 101-webinarserie om meer te leren over hoe DocuSign werkt.  Let op: deze worden in het Engels gehouden. 

8. Wat als mijn klanten geen DocuSign hebben?

Ondertekenen met DocuSign is altijd gratis. Ondertekenaars hoeven geen speciale software of invoegtoepassing te downloaden om een document te ondertekenen. En door een gratis account aan te maken, kunnen ondertekenaars al hun ondertekende overeenkomsten opslaan en bekijken. Als ondertekenaar kun je zo een overeenkomst binnen een paar minuten ondertekenen en weer opsturen. 

9. Heb ik een DocuSign-account nodig om de mobiele app te gebruiken?

Ja, je kunt de mobiele app downloaden en vanuit de app een gratis DocuSign-account aanmaken. Daarna kun je direct aan de slag. Al je documenten en handelingen worden in je centrale DocuSign-account opgeslagen en gesynchroniseerd tussen je apparaten. Ondertekenen is altijd gratis. Met een gratis account kun je ook nog eens drie verzoeken om handtekeningen verzenden – ook helemaal gratis!

Download de app op App Store of Google Play!

10. Kan ik DocuSign integreren met andere zakelijke productiviteitssoftware, zoals Google en Salesforce?

Jazeker! Wij hebben meer dan 350 kant-en-klare integratiemodules, waaronder voor Salesforce en Google. Lees meer over onze integratiemodules en samenwerking met Salesforce en Google.

Heb je onze Digital Day gemist? Geen probleem! Je kunt het online terugkijken en leren hoe je sneller en efficiënter zakendoet.

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Start een gratis eSignature proefversie of neem contact op en ontdek wat DocuSign voor jouw bedrijf kan betekenen.
photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd