Docusign Agreement Cloud: 2020 Release 3

De nieuwste updates voor eSignature, CLM en Click.

Met gepaste trots introduceren we Docusign Agreement Cloud: 2020 Release 3, onze belangrijkste Agreement Cloud-aankondiging tot nu toe. Deze release bevat 12 nieuwe productfuncties die thuiswerken nog sneller en gemakkelijker maken. In deze video vertelt Tom Casey, SVP of Engineering bij Docusign, over zijn favoriete functies in Release 3:

Lees verder voor meer informatie over alle functionaliteit die deze release biedt.

Nieuwe functies van Docusign eSignature

Veel klanten kennen Docusign vooral vanwege eSignature, een product waar ze inmiddels niet meer zonder zouden kunnen. In het bedrijfsleven kom je overeenkomsten je overal tegen, van verkoopcontracten en baanaanbiedingen tot inschrijfformulieren en facturen. eSignature is wereldwijd de meestgebruikte manier om dergelijke documenten altijd en overal te verzenden en te ondertekenen. We proberen onze producten altijd verder te verbeteren, en de feedback van klanten is daarbij essentieel.

Voor deze release hebben we de belangrijkste wensen van onze klanten ter harte genomen. Op basis daarvan hebben we eSignature uitgebreid met de volgende nieuwe features:

  • eSignature voor Slack heeft nu een Docusign-chatbot waarmee gebruikers belangrijke documenten rechtstreeks vanuit Slack kunnen verzenden en ondertekenen. Omdat je niet meer tussen verschillende apps hoeft te wisselen, bespaar je tijd en werk je productiever.
  • Dankzij de functie SMS Delivery kun je ondertekenaars altijd en overal direct bereiken, met realtime meldingen rechtstreeks op hun mobiele apparaat. Zo kun je zakelijke transacties sneller uitvoeren en profiteren klanten van een mobielvriendelijke ervaring. (We verwachten deze functie in december beschikbaar te kunnen stellen voor alle gebruikers.)
  • Met Agreement Actions kunnen beheerders eenvoudig regels opstellen om veelvoorkomende acties na het zetten van de ondertekening te automatiseren. Zo kun je ondertekende documenten automatisch archiveren in de cloud (bijv. op SharePoint, Box, Dropbox of Google Drive), gegevens exporteren naar Google Sheets en workflows in CLM starten.
  • De functie Drawing stroomlijnt processen doordat afzenders en ondertekenaars een afbeelding kunnen uploaden, waarna ondertekenaars aantekeningen kunnen zetten op de afbeelding – dit allemaal rechtstreeks in het document. Zo kan bijvoorbeeld een autoverzekeraar de verzekerde vragen om een foto toe te voegen aan het claimformulier en in die foto de schade aan het voertuig te markeren.
  • Dankzij de verbeterde zoekfunctie in organisatiebeheer kunnen gebruikers overeenkomsten snel en veilig terugvinden. Beheerders kunnen zoekopdrachten op maat maken met geavanceerde filters op basis van gegevensvelden in de overeenkomst. Ook kunnen ze instellen welke gebruikersgroepen toegang krijgen tot welke overeenkomsten.
  • Onze zeer gewaardeerde iOS-app voor eSignature heeft eveneens een update gekregen. De app biedt behalve een verbeterde gebruikerservaring ook nieuwe functionaliteit (bijv. taggen via 'drag-and-drop').

Nieuwe functies van Docusign CLM

Met Docusign CLM (Contract Lifecycle Management) kunnen organisaties de afhandeling van overeenkomsten stroomlijnen door hun handmatige processen te vervangen door een digitale, geautomatiseerde workflow. CLM ondersteunt alle stappen in de contractlevenscyclus en werd dan ook niet voor niks onlangs uitgeroepen tot 'Leader' in het Gartner Magic Quadrant for Contract Lifecycle Management 2020.

We hebben onder andere de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Je kunt nu eenvoudig lijsten van betrokken partijen (bijv. leveranciers) beheren en de overeenkomsthistorie per partij bekijken. Dit is met name handig voor medewerkers van inkoopafdelingen, omdat het inkoopproces gestroomlijnder verloopt en je bestaande leveranciers en overeenkomsten eenvoudiger kunt zoeken, ordenen en gebruiken voor rapportages. 
  • Je kunt dashboards met grafieken maken om de verschillende fasen van de contractworkflows te visualiseren. Dit geeft gebruikers beter inzicht in de belangrijke taken die moeten worden uitgevoerd en de activiteiten die een hoge waarde vertegenwoordigen.
  • Je kunt CLM nu ook in andere talen gebruiken, zoals Frans, Duits, Nederlands, Spaans en Portugees.

Tot slot verwelkomen we een nieuw lid in de Docusign CLM-familie: CLM+! Dit product combineert Contract Lifecycle Management met analysetechnologie op basis van kunstmatige intelligentie en risicoscores. Zie voor meer informatie het gedeelte 'Nieuwe producten' hieronder.

Nieuwe functies van Docusign Click

Docusign Click is onze 'Clickwrap'-oplossing waarmee je met één klik en zonder handtekening kunt vastleggen dat klanten instemmen met standaardbepalingen (zoals algemene voorwaarden en privacybeleid). Met Click kunnen bedrijven van elke omvang een selectievakje of knop integreren in hun website of mobiele app. Gebruikers hoeven hier vervolgens alleen maar op te klikken om makkelijk en veilig hun toestemming te registreren. 

We hebben onder andere de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Je kunt Clickwrap-overeenkomsten behalve integreren in een website of app nu ook rechtstreeks naar gebruikers sturen via een URL.
  • Je kunt nu eenvoudig de ervaring voor eindgebruikers van een geconfigureerde Clickwrap-overeenkomst uittesten met een testpagina voordat je deze implementeert. Deze nieuwe functie bespaart ontwikkelaars waardevolle middelen en tijd.
  • Je kunt de taal van Clickwrap-overeenkomsten rechtstreeks in de app aanpassen, waardoor bewerkingen buiten de app en opnieuw uploaden verleden tijd zijn.
  • En tot slot bieden we een gratis Click-productieproef van 250 Clickwrap-overeenkomsten voor eSignature-klanten. Zo kunnen eSignature-klanten Click uitproberen en zelf ervaren hoe handig het is als ze maar één platform hoeven te gebruiken voor zowel elektronische handtekeningen als Clickwrap-overeenkomsten. (We verwachten Click-proefversies in december beschikbaar te kunnen stellen voor alle gebruikers.)

Nieuwe producten in Docusign Agreement Cloud

Hoewel we veel tijd besteden aan het verbeteren van onze bestaande producten, investeren we ook in nieuwe innovaties om de afhandeling van overeenkomsten nog soepeler, slimmer en veiliger te maken.

We hebben onder andere de volgende nieuwe productinnovaties doorgevoerd:

  • Docusign Analyzer versnelt en verbetert de inhoudelijk afstemming van overeenkomsten. Dit product past geavanceerde AI-gestuurde technologie voor contractanalyse van Docusign Insight toe in de fase voorafgaand aan de uitvoering van de overeenkomst. Daarbij wordt de beoordeling en inhoudelijke afstemming van contracten gestroomlijnd en worden inkomende contracten automatisch geanalyseerd om de risico's beter te beheren.
  • Docusign CLM+ voegt de AI-gestuurde analysetechnologie van Docusign Analyzer en Insight toe aan ons toonaangevende CLM-product. Met deze combinatie kunnen bedrijven op een intelligentere manier handmatige taken automatiseren, complexe workflows organiseren en onnodige risico's vermijden, doordat analyse- en machinelearningtechnologie in elke fase van het contractproces worden geïntegreerd.
  • Docusign Monitor beschermt je overeenkomsten door activiteiten constant bij te houden. Daarbij wordt gebruikgemaakt van geavanceerde analysetechnologie om bijna in realtime waarschuwingen te geven. Hierdoor kan je beveiligingsteam ongewone accountactiviteiten detecteren, incidenten onderzoeken en reageren op geverifieerde dreigingen.
  • Met Docusign Quote Gen voor Salesforce CPQ+ kunnen Salesforce CPQ-klanten profiteren van Gen voor Salesforce om rechtstreeks vanuit CPQ+ documenten te genereren.

Wij hopen dat je veel plezier zult beleven aan de nieuwe mogelijkheden in Docusign Agreement Cloud: 2020 Release 3. Raadpleeg de release notes voor meer informatie.

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Start een gratis eSignature proefversie of neem contact op en ontdek wat Docusign voor jouw bedrijf kan betekenen.