DocuSign CLM benoemd tot leider in Gartner's 2021 Magic Quadrant voor Contract Lifecycle Management

We zijn trots op het nieuws dat DocuSign tot koploper in het Gartner Magic Quadrant voor Contract Lifecycle Management is benoemd. Dit is het tweede jaar op rij dat we door Gartner als een “Leader” zijn gekwalificeerd en we zijn blij dat onze visie en uitvoering op deze manier worden gewaardeerd. 

In het rapport heeft Gartner verschillende CLM-leveranciers op basis van verschillende criteria geëvalueerd, waaronder (maar niet beperkt tot) Product/Service, Overall Viability, Market Responsiveness en Customer Experience. Van de 15 geëvalueerde producten werd DocuSign CLM uitgeroepen tot een van de slechts vier leiders.

Gartner Magic Quadrant CLM 2021

Gartner stelt: "CLM spreekt bedrijven van alle groottes en in alle industrieën aan. De invoering ervan kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in revenue-beheer, kostenbesparingen en efficiëntie. Inzicht in en automatisering van CLM kan ook de aansprakelijkheid van een organisatie beperken en de naleving van wettelijke voorschriften verbeteren.

"Organisaties zonder CLM hebben moeite om hun contracten effectief te beheren. De risico's die verbonden zijn aan slecht contractbeheer zijn onder meer over het hoofd geziene boetes, gederfde inkomsten, beschadigde reputaties en gemiste besparingen. Een slechte contractadministratie kan zelfs leiden tot verloren contracten, onverwachte verlengingen en vervaldata, en verborgen clausules die een bedrijf blootstellen aan aansprakelijkheden. Het komt vaak voor dat belanghebbenden veel tijd besteden aan het bepalen welke voorwaarden en prijsafspraken van kracht zijn, terwijl er geen CLM-oplossing voorhanden is.

"Er zijn veel voordelen verbonden aan een volwassen CLM-proces in ondernemingen. Veel voorkomende voordelen zijn onder meer een betere controle over wat er wanneer en door wie wordt ondertekend, en de bescherming door te weten dat juiste contractvoorwaarden van kracht zijn. Door het analyseren van inhoud, voorwaarden en risico's bieden dergelijke processen ook diepere inzichten in alle contractuele overeenkomsten.”

Tegen deze achtergrond is het duidelijk dat voor het beheer van de volledige levenscyclus van contracten een geïntegreerd platform nodig is dat zowel CLM-functionaliteit als contractanalyses omvat. De DocuSign Agreement Cloud omvat de combinatie van DocuSign CLM met DocuSign Analyzer en DocuSign Insight en levert op één enkel platform AI-gebaseerd contractbeheer - en dit alles geïntegreerd met DocuSign eSignature, 's werelds beste manier om elektronisch te ondertekenen. 

​Voor meer informatie over de onafhankelijke beoordeling van DocuSign CLM door Gartner, en om het hele rapport te downloaden: Gartner, Inc. 2021 "Magic Quadrant voor CLM.

Gepubliceerd