DocuSign CLM benoemd tot leider in Gartner's 2022 Magic Quadrant voor Contract Lifecycle Management

We zijn trots op het nieuws dat DocuSign tot koploper in het Gartner Magic Quadrant voor Contract Lifecycle Management is benoemd. Dit is het derde jaar op rij dat we door Gartner als een “Leader” zijn gekwalificeerd en we zijn blij dat onze visie en uitvoering op deze manier worden gewaardeerd.

Het beheer van de volledige levenscyclus van overeenkomsten is een cruciaal onderdeel van de manier waarop DocuSign klanten helpt hun bedrijven digitaal te transformeren. Dit doen wij door risico's te verminderen, complianceverplichtingen te ondersteunen en problemen te elimineren. Zo zijn bedrijven in staat hun klantervaringen te verbeteren met tastbare, meetbare en duurzame resultaten die zich direct vertalen naar aanzienlijke kosten- en tijdbesparingen.

Gartner MQ for CLM 2022

De meest erkende sterke punten van DocuSign CLM zijn:

  • Salesforce-integraties: DocuSign investeert samen met het Salesforce-productteam in het bouwen van diepere integraties tussen CLM en Salesforce-producten. Dit gaat verder dan traditionele CRM-integraties. 
  • AI en contractanalyse: DocuSign heeft een van de meest volwassen oplossingen voor contractbeoordeling en -analyse op de markt.
  • Innovatie: DocuSign heeft aanzienlijke investeringen gedaan in geavanceerde oplossingen, die aanzienlijke voordelen opleveren bij het begrijpen en definiëren van de toekomst van CLM.

Gartner definieert contract life cycle management (CLM) software als "een applicatie die proactief contracten beheert vanaf de initiatie tot en met de gunning, naleving en verlenging".

Volgens Gartner "spreekt CLM bedrijven van alle groottes in alle sectoren aan. De implementatie ervan kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in inkomstenbeheer, kostenbesparingen en efficiëntie. Inzicht in en automatisering van CLM kan ook de aansprakelijkheid van een organisatie beperken en de naleving van juridische voorschriften verbeteren."

Gartner adviseert "de meest vooruitstrevende benadering van CLM is om het in te voeren als onderdeel van een bedrijfsbrede strategie die rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid tussen contracten, bedrijfsprocessen, operationele en financiële resultaten, en die een hoog niveau van volwassenheid aangeeft."1

Voor meer informatie over de onafhankelijke beoordeling van DocuSign CLM door Gartner kunt u hier gratis exemplaren downloaden.

Gartner Disclaimer

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die in haar onderzoekspublicaties wordt beschreven en adviseert technologiegebruikers niet om alleen de leveranciers met de hoogste ratings of een andere aanduiding te selecteren. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

GARTNER en Magic Quadrant zijn geregistreerde handelsmerken en dienstmerken van Gartner, Inc. en/of zijn filialen in de VS en internationaal en worden hierin met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Gepubliceerd