Trends in HR-technologie in 2020

DocuSign heeft een enquête gehouden onder meer dan 800 belangrijke besluitvormers en hooggeplaatste HR-medewerkers. De resultaten daarvan werden gepubliceerd in het rapport 'HR-trends 2020'. In de enquête worden vragen gesteld over de technologie die HR-teams tegenwoordig gebruiken en welke toekomstige ontwikkelingen zij voorzien. Een van de meest opvallende bevindingen uit het laatste rapport is dat HR-professionals aangeven dat ze te weinig tijd kunnen besteden aan hun belangrijkste taak: het in dienst nemen en ontwikkelen van getalenteerde medewerkers.

Als de organisatie een goede combinatie van HR-tools implementeert, kunnen HR-medewerkers hun kerntaken efficiënter uitvoeren. In dit artikel bekijken we de enquêteresultaten en stellen we een aantal tools voor die HR-teams verder helpen. Het fundament van elke organisatie is haar personeel. Als je als bedrijf succesvol wil zijn en wil groeien, moet je niet alleen de talenten van je huidige personeel optimaal benutten, maar ook nieuwe medewerkers aantrekken die een waardevolle aanvulling zijn op je team.

Indienstneming en secundaire arbeidsvoorwaarden

Respondenten noemden het in dienst nemen van nieuwe medewerkers als belangrijkste onderdeel van hun functie. Voor de meeste HR-professionals behoort de indienstneming van medewerkers tot hun takenpakket. Vaak is dit zelfs hun belangrijkste taak. Daarna komen aspecten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden, salarisadministratie en beloning.

Administratieve HR-taken

Hoewel indienstneming en secundaire arbeidsvoorwaarden werden genoemd als primaire taakgebieden, bleek uit de enquête dat HR-professionals meer tijd kwijt zijn aan andere zaken. Elke week steken HR-professionals ook de nodige tijd in taken die verband houden met bijvoorbeeld gezondheid en veiligheid, salarisadministratie en bedrijfsvoering. Van de negen activiteiten die in onze enquête worden genoemd, staat indienstneming op de achtste plek wat betreft het aantal uren dat de respondenten daar per week aan besteden.

Handmatige processen belemmeren de HR-workflow

Tussen de taken die HR-teams graag zouden willen uitvoeren en de taken die HR-teams daadwerkelijk uitvoeren, zit enige discrepantie. HR-teams hebben dus onvoldoende tijd en middelen voor de taken die ze zelf als prioriteit zien. Daar komt bij dat 75% van de respondenten nog steeds papieren overeenkomsten gebruikt in plaats van digitale. HR-teams die hun papierwerk nog niet digitaal afhandelen, komen hierdoor tijd tekort voor andere zaken. Ze moeten dus over de juiste middelen beschikken en deze goed inzetten en optimaal gebruiken, anders zullen de huidige problemen alleen maar toenemen. Een van de grootste struikelblokken in HR-workflows is het keer op keer opstellen van documenten voor bijvoorbeeld baanaanbiedingen en ontslagbrieven. Zonder de juiste technologie is het lastiger om vacatures in te vullen. Bovendien is het zonder soepele integratie en automatisering moeilijker om voor een positieve medewerkerservaring te zorgen.

Een betere ervaring creëren met digitale tools

Het goede nieuws is dat je al deze problemen kunt aanpakken door een volledig digitaal system of agreement te implementeren. Zo voorkom je tijdsverspilling, fouten en vertragingen die gepaard gaan met de huidige workflows, en houdt je HR-team meer tijd over voor de belangrijkste taken. De digitale transformatie verhoogt de productiviteit, verlaagt kosten en biedt het HR-team meer flexibiliteit om tijd te besteden aan werkzaamheden die waarde creëren voor de organisatie.

DocuSign Agreement Cloud voor Human Resources

Door DocuSign Agreement Cloud voor Human Resources te gebruiken voor het voorbereiden, ondertekenen en beheren van overeenkomsten en het ondernemen van actie daarop, zorg je dat je HR-team niet alleen een betere medewerkerservaring creëert, maar ook in staat is om toptalent aan te trekken én aan het bedrijf te binden. Deze oplossing helpt organisaties bovendien om hun productiviteit en efficiëntie te maximaliseren.

Download het volledige rapport HR-trends 2020 voor meer informatie over hoe je je HR-team kunt bevrijden van verouderde processen.

Auteur
Docusign Contributor
Gepubliceerd