Docusign eSignature en DigiCert + QuoVadis-integratie

Veilige en vertrouwde handtekeningen met QES

Digicert + QuoVadis is de nieuwste TSP van Docusign. Met hun integratie heeft een internationaal accountkantoor al geprofiteerd van de mogelijkheid om gekwalificeerde eSignatures aan te bieden in heel Europa.

Dus wat doet het?

Document Signing Manager voegt een extra laag van beveiliging toe aan de Docusign Agreement Cloud. Deze veilige en vertrouwde digitale handtekeningen voldoen aan gespecificeerde beveiligingsdrempels door gebruik te maken van Public Key Infrastructure (PKI) om documenten cryptografisch te ondertekenen, waardoor de authenticiteit en integriteit van een document en de identiteit van de ondertekenaar wordt gewaarborgd. Digitale handtekeningen dragen drie kenmerken bij aan een elektronisch ondertekeningsproces:

  • Identiteit bevestigen: verzekert dat de ondertekenaar is wie hij zegt dat hij is
  • Zorg voor integriteit: zorgt ervoor dat het document niet is gewijzigd tijdens het transport of na ondertekening, met digitale tijdstempels om het tijdstip van ondertekening te bevestigen
  • Extra onweerlegbaarheid: verzekert de rechtsgeldigheid van een document door een controleerbaar bewijs van de identiteit van de ondertekenaar te leveren

Dus waarom heb ik digicert + QuoVadis nodig naast Docusign eSignature?

Met Docusign eSignature in Docusign Agreement Cloud biedt de Digicert® Document Signing Manager voordelen voor zelfs de meest gevoelige documenten om ze elektronisch te kunnen ondertekenen en voldoet aan de wettelijke vereisten voor het gebruik van digitale handtekeningen. Zo hebben bepaalde instanties en organisaties in Nederland een PKIoverheid G3-certificaat nodig. Met de integratie van digicert + QuoVadis voldoet de eSignature aan de professionele certificaatvereisten van de Nederlandse overheid en aan specifieke niveaus van zekerheid voor de identiteit van ondertekenaars en documentintegriteit door middel van gekwalificeerde certificaten. 

Waarom kan ik niet gewoon Docusign QES gebruiken? Dat kan, maar zoals eerder vermeld, vereisen bepaalde afdelingen, organisaties en instanties specifieke lokale certificeringen. Neem contact op met jouw IT- en/of juridische afdeling om erachter te komen welk type elektronische andtekeningen en certificaten jouw organisatie of afdeling nodig heeft.

Wat als ik QES niet nodig heb? Er zijn verschillende elektronische handtekeningen, standaard, geavanceerde en gekwalificeerde elektronische handtekeningen. Ze houden allemaal tot op zekere hoogte stand in de rechtszaal. Bepaalde instanties, organisaties en documenten hebben echter extra beveiligingslagen nodig. Docusign biedt alle bovengenoemde eSignatures en komt tegemoet aan wat jij nodig hebt, maar samen met digicert + QuoVadis kunt u het hoogste beveiligingsniveau garanderen.

De soorten beveiligde handtekeningen die beschikbaar zijn met Docusign x digicert + QuoVadis:

  • Geavanceerde elektronische handtekeningen
  • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen
  • Gekwalificeerde Elektronische Handtekeningen uitgegeven door de Nederlandse overheid root of trust (PKIoverheid)
  • Gekwalificeerde tijdstempel van documenten die langetermijnvalidatie (LTV) mogelijk maakt - standaard bij elke ondertekeningstransactie

Voor meer informatie over de integratie en producten kun je hier contact opnemen met sales via onsw contactformulier of via +31 20 808 5264.

Ben je al Docusign-klant? Neem contact op met jouw accountmanager of neem rechtstreeks contact op met quovadis + DigiCert om meer te weten te komen over de integratie

Kirsten Moorman
Auteur
Kirsten Moorman
Marketing Manager
Gepubliceerd
Gerelateerde Topics