Jouw gids voor DocuSign eSignature voor Salesforce

Auteur: Jessica Stern, senior marketingmanager, 4C

Als in Salesforce een contract maakt dat door een klant moet worden ondertekend, heb je twee mogelijkheden. De klassieke manier is om het document te printen en per post naar de klant te sturen. De klant ondertekent dan het document en stuurt het vervolgens terug naar jou. 

Daarna moet je het document scannen, zodat je een digitale kopie kunt opslaan in het systeem. Dit hele proces neemt zeker vijf dagen in beslag. Als de klant het document niet direct kan ondertekenen en terugsturen kan het zelfs nóg langer duren.

Gelukkig kun je ook de Salesforce AppExchange Marketplace openen en DocuSign implementeren. Met deze oplossing kun je documenten razendsnel laten ondertekenen. Documenten kunnen snel en gemakkelijk vanuit het Salesforce-platform worden ondertekend met DocuSign eSignature

Je bedrijf laten groeien.

Met deze oplossing kun je rechtstreeks vanuit de Salesforce-interface elektronische overeenkomsten verzenden, zodat de ontvanger het document veilig kan bekijken en ondertekenen. Je kunt zelfs een hele reeks ontvangers instellen. 

Wanneer de ontvanger het document dan ondertekent, wordt het direct naar de volgende ontvanger gestuurd, inclusief alle handtekeningen. Zodra alle partijen het contract hebben ondertekend, wordt iedereen op de lijst daarvan op de hoogte gesteld. Het definitieve document is vervolgens rechtstreeks vanuit Salesforce toegankelijk.

Door deze oplossing te gebruiken, hoef je geen documenten meer te printen, op de post te doen, handmatig te ondertekenen, terugsturen en scannen. Als je dit proces digitaliseert, weet je zeker dat overeenkomsten snel worden ondertekend en houd je voor alle betrokkenen de vaart erin. Ondertekende overeenkomsten worden automatisch verwerkt in Salesforce, inclusief eventuele verzamelde informatie zoals PO-nummers. 

Het is een moderne oplossing waar elk bedrijf dat Salesforce gebruikt van zou moeten profiteren. Wie dat niet doet, staat met 1-0 achter op de concurrentie.

Probeer DocuSign zelf en ervaar hoe gemakkelijk het is om documenten te laten ondertekenen. Configureren en implementeren is heel eenvoudig en met de juiste ondersteuning is DocuSign al binnen één dag klaar voor gebruik.

Wil je meer weten over elektronische handtekeningen? In onze blog lees je (bijna) alles wat je moet weten over elektronische handtekeningen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van DocuSign eSignature voor Salesforce?

Van een paar voordelen profiteer je meteen:

  • Sneller resultaten bereiken: Binnen enkele minuten kun je documenten foutloos afhandelen en laten ondertekenen. Je kunt gegevens uit elk Salesforce-object toevoegen aan een overeenkomst. 
  • Lagere operationele kosten: Medewerkers zijn geen tijd (en dus geld) kwijt aan het verwerken en opsporen van documenten. Geen kosten meer voor inkt, papier, afdrukken, faxen en verzenden.
  • Nauwkeurigheid en beveiliging: Automatiseer workflows en werk bestaande systemen automatisch bij. Overeenkomsten in DocuSign eSignature voor Salesforce zijn veilig en juridisch bindend, met uitgebreide audittrails. 
  • Je klanten imponeren: Je klanten zullen het erg waarderen dat ze zelf kunnen bepalen waar, wanneer en op welk apparaat ze je documenten ondertekenen.

Is de installatie gemakkelijk?

Je moet DocuSign eSignature voor Salesforce configureren voordat je het kunt gebruiken. Hierdoor integreer je Salesforce met DocuSign en worden enkele kernfuncties aan de Salesforce-omgeving toegevoegd. Dit moet je doen voordat je documenten kunt verzenden of accounts kunt beheren.

Deze configuratie is redelijk eenvoudig en kan in principe door je eigen IT-afdeling worden gedaan. Toch kan de hulp van een DocuSign-implementatiepartner van pas komen. Er zijn verschillende details die je moet begrijpen en je moet de juiste functies configureren om alles uit je DocuSign-oplossing te halen. 

Jij kent je bedrijf van binnen en buiten en dat geldt ook voor de implementatiepartner en DocuSign. Door samen te werken zorg je ervoor dat je DocuSign- en Salesforce-systemen snel worden afgestemd op de eisen van je bedrijf.

Meer dan alleen elektronische handtekeningen

DocuSign eSignature behoort tot DocuSign Agreement Cloud, een oplossing voor veilige en gebruiksvriendelijke workflows. Maar je kunt er meer mee dan alleen documenten laten ondertekenen; je kunt er bijvoorbeeld ook de onboarding van nieuwe medewerkers mee stroomlijnen. Het ondertekenen van contracten in Salesforce was nog nooit zó gemakkelijk.

Krijg in realtime updates over de status van een documentmap. Bekijk in welke fase van het ondertekenproces een document zich bevindt en zie meteen wie het document nog moet ondertekenen. 

Bovendien kun je allerlei andere producten gebruiken in aanvulling op DocuSign eSignature. DocuSign CLM helpt organisaties de contractlevenscyclus te stroomlijnen door handmatige taken te automatiseren. Daardoor besparen ze tijd en geld en verbeteren ze de klantervaring. 

Een gestroomlijnde, toekomstbestendige must-have

In de moderne wereld verloopt alles sneller dan ooit tevoren. Klanten willen niet meer wachten; het is aan jou om bij te blijven. Gebruik je Salesforce, maar laat je essentiële documenten nog steeds op de ouderwetse manier ondertekenen? Dan wordt het tijd om over te stappen naar iets nieuws. 

Gepubliceerd
Gerelateerde Topics