Whitepapers

Digitale overeenkomsten in de gezondheidszorg

De wereldwijde COVID-19-pandemie dwingt zorginstellingen om flexibel te zijn en snel in te kunnen spelen op de actuele situatie. Organisaties passen hun workflows razendsnel aan om aan de veranderende vraag te voldoen en patiënten te beschermen. Daarbij worden ze met tal van nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Sommige patiënten krijgen te maken met de complicaties van een nieuwe ziekte, die voor zorgverleners soms lastig te behandelen zijn. Anderen stellen minder dringende ingrepen uit, waardoor de inkomsten voor de zorgverleners dalen. Over de hele wereld moeten zorgorganisaties noodgedwongen bezuinigen of zelfs personeel ontslaan, waardoor het nóg moeilijker wordt om in de veranderende zorgbehoeften te voorzien.

Maar ondanks al deze nieuwe obstakels is patiëntenzorg nog steeds mogelijk. Medische professionals kunnen nog altijd zorg verlenen aan mensen die deze nodig hebben. Moderne zorginstellingen gaan deze uitdagingen aan door in de kosten te snijden en flexibel in te spelen op veranderingen in de regelgeving. De pandemie maakt veranderingen weliswaar noodzakelijk, maar dit houdt organisaties die de patiënt centraal stellen niet tegen.

Zorginstellingen nemen hun processen op de schop en proberen hun workflows – vooral voor de afhandeling van overeenkomsten – te digitaliseren en flexibeler te maken. Door administratief papierwerk te vereenvoudigen, kunnen zorgorganisaties meer tijd en middelen vrijmaken, zodat alle aandacht naar de gezondheid van de patiënten kan gaan.

 

Lees het eBook om te ontdekken hoe DocuSign toonaangevende zorginstelling helpt digitale transformatie in tijden van disruptie te versnellen.

Registreer en krijg meteen toegang