Man met telefoon

DocuSign + itsme®

Bereik het hoogste niveau van zekerheid met gekwalificeerde elektronische handtekeningen in België en Nederland.

Gekwalificeerde elektronische handtekeningen in België en Nederland met DocuSign en itsme®

Elektronische handtekeningen worden in Europa voor de meeste transacties algemeen geaccepteerd. Sommige belangrijke overeenkomsten vereisen echter het hoogste niveau van elektronische handtekening - een gekwalificeerde elektronische handtekening (QES). 

 

Volgens eIDAS - de Europese verordening inzake elektronische handtekeningen - omvat een QES een gekwalificeerd certificaat, afgegeven door een gekwalificeerde aanbieder van vertrouwensdiensten die op de vertrouwenslijst van de EU staat. Een QES getuigt van de authenticiteit van een elektronische handtekening en dient als bewijs van de identiteit van de ondertekenaar. 

itsme® is een toonaangevende aanbieder van gekwalificeerde elektronische handtekeningen en vertrouwensdiensten in Europa. . Vandaag de dag gebruiken meer dan 6,4 miljoen mensen itsme® in België en Nederland. itsme® integreert nu met DocuSign eSignature om een snellere, betere manier van zakendoen aan te bieden die volledig digitaal, betrouwbaar en veilig is én die voldoet aan de hoogste EU-normen voor elektronische handtekeningen voor organisaties..

 

Eenvoudig, veilig en snel ondertekenen

Voldoe aan de eIDAS-normen met QES

Biedt de hoogste zekerheid en compliance. QES omvat een gekwalificeerd certificaat, afgegeven door itsme® - een toonaangevende gekwalificeerde elektronische handtekeningen aanbieder in Europa.

Vooraf geïntegreerd met itsme®

Onderteken met itsme® rechtstreeks vanuit DocuSign eSignature om de hoogste gekwalificeerde standaard te bereiken én te voldoen aan de eIDAS-vereisten voor het ondertekenen van digitale overeenkomsten.

Ondertekenervaring klaar voor mobiel gebruik

Gebruik het #1 e-signature platform om elke overeenkomst snel en veilig te verzenden en te ondertekenen - met een Belgische eID, Belgische bankpas, een Nederlandse eID of paspoort als identiteitsverificatie.

Hoe werkt itsme® Sign

DocuSign eSignature + itsme®— Stap voor stap

Stel je document op in DocuSign eSignature of integreer de ervaring in je applicaties.

Download de DocuSign eSignature-app om overal en altijd documenten te ondertekenen en te verzenden. Of gebruik de DocuSign API om eSignature te integreren en te verbinden met de systemen en tools die je al gebruikt.

Selecteer de optie itsme®-handtekening

Kies de ondertekeningsoptie itsme® wanneer je je DocuSign-envelope aan het instellen bent om de juiste QES-workflow te activeren.

Stuur je overeenkomst

Tag en verstuur je overeenkomst naar meerdere ontvangers die via hun itsme®-app met een QES moeten tekenen.

De ondertekenaar ontvangt een notificatie om te ondertekenen

De ontvanger ontvangt een e-mail met het te ondertekenen document en wordt uitgenodigd om het in de itsme®-app te ondertekenen.

De ondertekenaar verifieert en ondertekent met de itsme® app

Ontvangers worden gevraagd hun itsme®-app te openen om het verzoek tot ondertekening met QES te valideren. De QES-handtekening wordt automatisch overgenomen in de overeenkomst.

Alle transactiegegevens worden opgeslagen in een beveiligd bestand met certificaten van voltooiing

Genereer automatisch voor de rechtbank aanvaardbaar bewijs van wie wat, wanneer en waar in het ondertekeningsproces heeft gedaan.

itsme® Sign ervaring

In België is een gekwalificeerde elektronische handtekening vereist voor:

  • Arbeidsovereenkomsten (artikel 3bis van de Arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978)


  • Bepaalde vennootschapsdocumenten, zoals overdracht van nominatieve aandelen of obligaties en registratie in registers (artikel 504 van het Wetboek van vennootschappen)


  • Belastingaangiften en -aanvragen bij de overheid


  • Consumentenkredietovereenkomsten


  • Huurovereenkomsten voor onroerend goed


In Nederland wordt het gebruik van QES aangeraden bij het ondertekenen van ‘complexe’ transacties waar partijen baat hebben bij een hogere veiligheid en betrouwbaarheid.

Waarom een gekwalificeerde digitale ondertekenervaring belangrijk is

€33

gemiddeld per digitaal ondertekende overeenkomst bespaard

44%

van de overeenkomsten afgerond in minder dan 15 minuten, 80% in minder dan 24 uur

Veilig

Voldoet aan en overtreft strenge wereldwijde veiligheidsnormen

De itsme®Sign-oplossing is beschikbaar als add-on bij een DocuSign eSignature-abonnement. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

CONTACT OPNEMEN DATASHEET DOWNLOADEN