Waarom heb ik een elektronische handtekening nodig?

Waarom heb je een elektronische handtekening nodig? Elektronische handtekeningen zijn een essentieel onderdeel van de toolkit om werknemers te helpen overal vandaan te kunnen werken. De verstoringen door de pandemie dwongen organisaties uit alle sectoren om elektronische handtekeningen te gebruiken om de zaken draaiende te houden. Maar er zijn veel voordelen verbonden aan het permanent invoeren van elektronische handtekeningen.

DocuSign heeft een enquête gehouden onder bijna 2000 besluitvormers bij organisaties over de hele wereld om te weten te komen hoe zij gebruikmaken van elektronische handtekeningen. Uit het onderzoek bleek dat de huidige gebruikers van e-handtekeningen veiligheid als een van de belangrijkste zakelijke voordelen beschouwen, en veel respondenten zien resultaten waar het hele bedrijf baat bij heeft. In dit artikel bekijken we enkele van de belangrijkste redenen om een e-handtekening te gebruiken:

Verhoogde veiligheid

Zoals reeds vermeld, noemt 40% van de respondenten een grotere veiligheid als een van de voordelen van de invoering van een elektronische handtekening. Zelfs respondenten die geen e-handtekening gebruiken, zijn het er in grote meerderheid over eens dat het veiliger is dan een met de hand gezette handtekening. Moderne platforms voor elektronische handtekeningen kunnen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waaronder ISO 27001:2013, SOC 1 Type 2 en SOC 2 Type 2. 

Elektronische handtekeningen zijn ook aanzienlijk moeilijker te vervalsen dan pen-en-papierhandtekeningen. Ze creëren automatisch een elektronisch activiteitenverslag dat kan worden geraadpleegd indien een audit nodig is.

Snellere afhandeling van zaken

Het gebruik van elektronische handtekeningen kan de snelheid van zakendoen aanzienlijk verhogen, de tijd die nodig is om contracten af te sluiten verkorten en de doorlooptijd van documenten versnellen. Tot 80% van alle succesvolle DocuSign-transacties wordt in minder dan 24 uur voltooid, en 44% van de succesvolle DocuSign-transacties wordt binnen 15 minuten voltooid.

Onderteken overal vandaan

Met mobielvriendelijke ondertekeningstools kunnen klanten handtekeningen zetten op bijna elk apparaat, overal en altijd. Dit maakt het voor werknemers eenvoudiger om flexibel te werken en klanten eenvoudiger op afstand te bedienen.

Verhoogde productiviteit

39% van de respondenten zei dat de productiviteit was verbeterd door het gebruik van een elektronische handtekening.  DocuSign-klanten zien regelmatig productiviteitsverbeteringen, zoals Funding Circle, die de tijd die nodig is om een nieuwe lening te verwerken, terugbracht van 2 dagen tot een uur. 

Onderzoek van DocuSign heeft uitgewezen dat bedrijven met eSignature gemiddeld €32 per overeenkomst besparen door de harde kosten te verlagen en de productiviteit van werknemers te verbeteren.

Verbeterde ervaring voor klanten en werknemers

35% van de respondenten meldde een verbeterde ervaring voor belangrijke belanghebbenden. Elektronische handtekeningen maken het voor werknemers en klanten gemakkelijker om belangrijke documenten te ondertekenen. Ontdek meer over het maken van elektronische handtekeningen.

Milieu-impact

Het gebruik van een elektronische handtekening heeft ook voordelen voor het milieu. Papierloos werken kan de duurzaamheid van je organisatie verbeteren, en DocuSign heeft honderden miljoenen mensen wereldwijd geholpen om meer dan 38 miljard vellen papier te besparen door digitale processen.

Integreert met systemen die je nu al gebruikt

Voor organisaties die software voor compliancebeheer gebruiken om binnen de richtlijnen van de regelgeving te blijven, zijn tools voor de elektronische handtekening gemakkelijk te integreren. Als we alleen kijken naar de respondenten van de enquête die momenteel e-handtekeningen gebruiken, heeft meer dan de helft deze al geïntegreerd met hun huidige compliance-technologie. DocuSign ondersteunt meer dan 350 integraties met de meest populaire bedrijfstools, waaronder Microsoft, Salesforce, Google en meer.

De meest voorkomende resultaten van de invoering van de e-handtekening zijn een verhoogde veiligheid, productiviteit en snelheid. De meeste respondenten melden echter dat ze meer dan één belangrijk voordeel ervaren, waaronder verbeteringen in de gebruikerservaring, winst uit inkomsten, beschikbaarheid van wettelijk bewijs en milieueffecten. Ontdek meer in 10 redenen om een e-handtekening te gebruiken. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe uw team eSignature kan gebruiken om overeenkomsten sneller en eenvoudiger te maken.

Gepubliceerd