Snel en efficiënt DocuSign implementeren

 

DocuSign implementeren

Voor nieuwe gebruikers van de DocuSign Agreement Cloud™ leggen we in het kort uit hoe je snel en efficiënt DocuSign kunt implementeren. Met de DocuSign Agreement Cloud transformeer je de manier waarop je zakendoet en contracten en andere overeenkomsten afhandelt. Deze cloud-oplossing stroomlijnt het voorbereiden, ondertekenen en beheren van overeenkomsten en het ondernemen van actie erop. Elke organisatie heeft een eigen system of agreement, maar bij de meeste organisaties zorgt dit nog voor vertragingen.

In dit artikel vertellen we wat je moet doen om DocuSign op een soepele manier te implementeren voor je klanten en medewerkers, en hoe je efficiënte processen opzet voor je bedrijf. De Knowledge Market bevat alle informatie die je nodig hebt om DocuSign te implementeren in je bedrijf.

In het document 'DocuSign Policies & Procedures Design Worksheet' wordt uitgelegd welke beleidsregels en procedures er nodig zijn voor de implementatie van DocuSign.

Hier zijn alvast wat tips om het onboardingproces te stroomlijnen:

Begin met het kernbeleid

  • Bedenk wie DocuSign gaat gebruiken en bepaal wat ze mogen doen binnen jouw DocuSign-omgeving. Je moet deze toegang op een gestroomlijnde manier regelen.
  • Zorg ervoor dat de DocuSign-accounts correct zijn ingesteld en worden gebruikt, en dat de juridische en nalevingsafdeling deze hebben goedgekeurd.
  • Geef aan welke processen je DocuSign-gebruikers moeten volgen om te voldoen aan de juridische en nalevingsvereisten.

Denk na over je onderliggende beleidsregels

  • Zet supportprocessen op om je DocuSign-gebruikers te ondersteunen, zodat ze eventuele problemen kunnen oplossen.
  • Maak een trainingsprogramma voor de medewerkers die DocuSign gaan gebruiken.
  • Denk ook na over de rapportagevereisten en wie de rapporten moet kunnen inzien.
  • Richt vóór de implementatie een procedure in voor de opslag en archivering van documenten. Hoe je een gebruiksscenario opbouwt, kan van deze vereisten afhankelijk zijn.
  • Bedenk wie er verantwoordelijk zal zijn voor het maken en onderhouden van sjablonen. Je hebt misschien verschillende gebruiksscenario's in gedachten voor DocuSign.
  • Zet een proces op om deze gebruiksscenario's om te zetten in een roadmap. Vervolgens kun je scenario's toevoegen en prioriteren.

Begin met het bepalen wie de sleutelspelers zijn en hoe zij je kunnen helpen om de DocuSign-gebruiksscenario's doelgericht te implementeren. Zonder interne communicatiestrategie is een gerichte implementatie van DocuSign geen doen. Regelmatige rapportages zijn ook essentieel voor het langdurige succes van het programma; vergeet deze dus zeker niet!

De Knowledge Market is een aanvullend hulpmiddel om je te ondersteunen in elke fase van de digitale transformatie. Je kunt er blauwdrukken mee maken voor een geslaagde implementatie en het geeft je bedrijf een revolutionaire manier om overeenkomsten te sluiten. Aan de slag dus!

 

photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd