Hoe makkelijk is het om overeenkomsten te verzenden en ondertekenen op een mobiele telefoon?

DocuSign-klanten vragen ons regelmatig hoe ze een handtekening kunnen zetten of een overeenkomst ter ondertekening kunnen verzenden vanaf een mobiel apparaat. En klanten die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren, zijn benieuwd of het downloaden en gebruiken van een app voor elektronische ondertekening makkelijk is. Het is niet verrassend dat mensen hier een antwoord op willen. Klanten en medewerkers kunnen op deze manier immers altijd en overal overeenkomsten ondertekenen, wat je bedrijf een aanzienlijk concurrentievoordeel oplevert. (Medewerkers hoeven tenslotte niet op en neer te reizen naar kantoor om papierwerk af te drukken of in te vullen.)

De mobiele DocuSign-app gebruiken

De DocuSign-app werkt eenvoudig en is heel gebruiksvriendelijk. Zodra je de DocuSign-app op je mobiele apparaat hebt gedownload, kun je vrijwel elk bestands- of documenttype invullen, ondertekenen en terugsturen, zoals sales- en leverancierscontracten, verzekeringsformulieren, aansprakelijkheidsverklaringen, geheimhoudingsverklaringen of papierwerk voor nieuwe medewerkers. 

Documenten ondertekenen in de mobiele DocuSign-app

Zo werkt ondertekenen op een mobiel apparaat:

  • Importeer het document dat je wilt uploaden uit een e-mailbijlage of een ander systeem, zoals Google Drive, Dropbox, Box of Evernote. DocuSign ondersteunt bijna alle bestandsindelingen: PDF, Word, Excel, TXT, HTML, JPEG, PNG, en meer.
  • Tik op je mobiele apparaat om tekstvakken, datumvelden, selectievakjes en handtekeningvelden toe te voegen. Zo weten de ontvangers waar ze moeten ondertekenen en hoe jij wilt dat ze de formulieren invullen. Lees meer over de basisprincipes van e-handtekeningen
  • Als je bij een klant op locatie bent, kun je een overeenkomst persoonlijk afhandelen door deze direct te ondertekenen op een tablet of mobiele telefoon. Als je op afstand werkt, kun je de overeenkomst vanaf je mobiele apparaat per e-mail verzenden naar alle betrokken partijen.
  • Plaats je rechtsgeldige mobiele handtekening en initialen door op het document te tikken.
  • Je ontvangt realtime pushmeldingen wanneer iemand het document ondertekent. Omdat je beschikt over een volledige audittrail, kun je precies zien wie waar en wanneer heeft getekend.
  • Zodra alle partijen het document hebben ondertekend, kun je het document weer opslaan in je Dropbox-, Google Drive- of andere account. Alle ondertekende documenten worden ook opgeslagen in DocuSign, zodat je er altijd en overal makkelijk toegang toe hebt. 

Is het lastig om contracten en documenten te lezen op een mobiel scherm?

Je kunt DocuSign met slechts een paar clicks op je mobiele apparaat voor vrijwel elke overeenkomst gebruiken. De app werkt bovendien erg intuïtief. De DocuSign-app is dynamisch en responsief. Het is een native app met een intuïtieve gebruikerservaring die je team in staat stelt op elke locatie hun werk te doen, zonder daarbij steeds te hoeven in- en uitzoomen. 

DocuSign-klanten merken dat de mobiele app hun leven een stuk makkelijker maakt, en iPhone-gebruikers geven de app een bijzonder hoge score van maar liefst 4,9 sterren. Dit zeggen gebruikers van de DocuSign-app: 

"Ik had een paar documenten die direct moesten worden ondertekend. Met deze app lukte dat verrassend makkelijk en soepel. Ik kan de app dan ook van harte aanbevelen."

"Ik moest dringend mijn documenten inzien. Al mijn eerdere overeenkomsten stonden netjes bij elkaar in DocuSign en de toegang werkte echt super. De navigatie is bovendien heel makkelijk."

Start een gratis proefperiode van de mobiele app door deze simpelweg te downloaden in je app-store:

Gepubliceerd