Een nieuwe manier van ondertekenen met DocuSign eSignature voor Zoom

Een van de belangrijkste gevolgen van de pandemie is de ‘anywhere economy’. Een economie waarin alledaagse taken, persoonlijk en werkgerelateerd, van vrijwel overal vandaan uitgevoerd kunnen worden, zonder dat je daarvoor persoonlijk op locatie aanwezig moet zijn - of het nu gaat om bankieren, documenten notarieel vastleggen, of een auto kopen.

Moderne organisaties implementeren nieuwe technologie om zich aan deze economie aan te passen en hun werknemers, klanten en partners tevreden te houden. Uit onderzoek van DocuSign blijkt dat de twee belangrijkste tools waarin organisaties in deze periode hebben geïnvesteerd, de elektronische handtekening en videoconferentiesoftware zijn.

Daarom zijn we trots te kunnen melden dat DocuSign de samenwerking is aangegaan met Zoom Video Communications, Inc., het meest bekende videocommunicatieplatform ter wereld. Zo maken we het nog gemakkelijker om overeenkomsten vanaf elke locatie te voltooien. Met DocuSign eSignature for Zoom stellen we organisaties in staat om het proces rondom een overeenkomst te vernieuwen met een virtuele, face-to-face ondertekeningservaring die de tijd tot ondertekening van een contract aanzienlijk versnelt en tegelijk het vertrouwen in de overeenkomst vergroot. 

“Werknemers willen hun werkdag niet doorbrengen met het schakelen tussen talloze apps en e-mails, vooral niet als ze met klanten of partners werken. Ze willen tools die workflows stroomlijnen en hen in staat stellen om te verbinden en soepel samen te werken”, aldus Ross Mayfield, Product Lead, Zoom Apps & Integrations. “We zijn enthousiast over DocuSign eSignature for Zoom, omdat belanghebbenden hiermee samen overeenkomsten in realtime kunnen bekijken, voordat ze worden ondertekend. Hierdoor worden communicatiesilo’s weggenomen en overeenkomsten sneller afgerond.”

“De afgelopen jaren hebben duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan flexibiliteit en productieve tools om aan de veranderende behoeften van klanten te voldoen”, zegt Jerome Levadoux, SVP of Sign bij DocuSign. We zijn blij te mogen samenwerken met Zoom om de DocuSign eSignature-app voor Zoom aan te kunnen bieden. Hierdoor wordt het eenvoudiger dan ooit tevoren om de manier waarop we samenwerken en tot overeenstemming komen in de anywhere economy te stroomlijnen.”

Vind, bekijk en voltooi overeenkomsten op een veilige manier, direct vanuit Zoom

Een transparante ervaring zorgt voor meer vertrouwen en loyaliteit

Bij het onderhandelen over contracten willen ondertekenaars graag een aantal details bespreken voordat zij ondertekenen. In plaats van persoonlijk te vergaderen, of heen en weer te mailen, kun je nu live in Zoom de details doornemen. Zodra je alle details hebt uitgewerkt, kunnen ondertekenaars de overeenkomst live ondertekenen en voltooien. Ondertekenaars hebben daar geen Zoom-account of DocuSign-account voor nodig - ze hoeven alleen maar in de digitale meeting te verschijnen.

Versnellen van overeenkomstprocessen

Vanuit de Zoom-meeting krijg je gemakkelijk toegang tot de DocuSign eSignature-app. In plaats van een ondertekenaar te vragen om in zijn e-mail naar de overeenkomst te zoeken, deze te delen en te ondertekenen, kun je de overeenkomst vinden in de app voor eSignature - in het menu Apps in je Zoom-meeting - en deze direct in Zoom aan de ondertekenaar presenteren.

Verminder risico’s met verbeterde identificatie van ondertekenaars

Of je nu eenvoudige- of een meer robuuste ID-verificatie nodig hebt, je kunt overeenkomsten beveiligen door gebruik te maken van de verbeterde identificatiemethoden voor ondertekenaars van DocuSign met DocuSign eSignature for Zoom. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de Zoom-meeting de door de overheid uitgegeven foto-ID of eID van een ondertekenaar automatisch in realtime controleren.

Meer controle over wat je deelt 

Met de eSignature-app voor Zoom deel je alleen de relevante overeenkomst. Ondertekenaars kunnen je bureaublad, browservensters of andere DocuSign-overeenkomsten niet zien. Zo behoudt je je privacy en worden veiligheidsrisico’s beperkt. 

Hoe het werkt:

  1. Installeer de DocuSign eSignature-app ui de Zoom App Marketplace.
  2. Bereid je overeenkomst voor en verstuur deze via e-mail of SMS voorafgaand aan de Zoom-meeting.
  3. Start de Zoom-meeting met de ondertekenaar.
  4. Open het DocuSign eSignature Apps-menu tijdens je Zoom-meeting, zoek je overeenkomst in het rechtervenster en selecteer de naam van de ondertekenaar.
  5. Geef de controle door aan de ondertekenaar en bespreek de details van de overeenkomst. 
  6. De ondertekenaar vult alle velden in en ondertekent.
  7. Alle partijen ontvangen na afloop een kopie van de overeenkomst.

DocuSign eSignature for Zoom kan worden gebruikt voor vrijwel elke overeenkomst in elke branche om veilig en digitaal handtekeningen te verzamelen. Bekende voorbeelden zijn:

  • Verkoopcontracten
  • Formulieren voor nieuw personeel
  • Overdracht van vermogensbeheer
  • Activering van diensten
  • Verzekeringsclaims en -polissen
  • Pleidooi-documenten
  • Onboarding van nieuwe klanten
  • Formulieren voor toestemming van patiënten

Benieuwd hoe het werkt? Installeer eenvoudig de nieuwe DocuSign eSignature App for Zoom. Je kunt ook de DocuSign eSignature guide bekijken om te leren hoe je het meeste uit deze integratie kunt halen.

Gepubliceerd