Elektronische handtekeningen in de EU: een eIDAS introductievideo

 

eIDAS

In juli 2016 is de Electronic Identification and Trust Services Regulation (eIDAS regulation 910/2014/EC) van kracht gegaan om de manier waarop e-handtekeningen gebruikt worden in alle EU-lidstaten te handhaven. eIDAS verklaart dat elektronische handtekeningen in de rechtbank als rechtsgeldig bewijs geaccepteerd moeten worden en definieert drie vormen van elektronische handtekeningen: standaard, geavanceerd en gekwalificeerd. Dit is revolutionair voor de EU, omdat het internationale bedrijven die in de EU zakendoen of ondertekenaars in de EU hebben, de mogelijkheid geeft om ook over de grens te kunnen handelen.

Zoals met alle nieuwe wetgeving, kan het kiezen van het juiste type elektronische handtekeningen voor jouw bedrijf en use case enigszins complex zijn.

Krachtige zakelijke oplossingen. Rechtsgeldige handtekeningen.

Om een complex onderwerp op een simpele manier te verwoorden, heeft DocuSign een korte video gemaakt. In deze video gaan we in op de eIDAS-verordening en bespreken we de oplossingen die wij aanbieden om rechtsgeldige, eIDAS-conforme handtekeningen te leveren. Bekijk de introductievideo hier:

Als een gekwalificeerde Trust Service Provider* kan DocuSign alle type eIDAS-conforme handtekeningen verschaffen. Als de enige wereldwijde contractoplossing op de EU vertrouwenslijst, bieden we je een one-stop-shop aan voor alle e-signature, ID-verificatie en nalevingsvereisten. Al 15 jaar leggen wij de focus op het digitaliseren van ondertekenen en helpen wij 400.000 klanten en miljoenen gebruikers.

Neem contact op met ons salesteam om meer te weten te komen over wat jouw bedrijf nodig heeft op het gebied van elektronisch ondertekenen.

 

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Start een gratis eSignature proefversie of neem contact op en ontdek wat DocuSign voor jouw bedrijf kan betekenen.

*DocuSign France is een gekwalificeerde trust service provider op de EU trust list, geregistreerd in Frankrijk. DocuSign France is gecertificeerd om geavanceerde en gekwalificeerde elektronische handtekeningen te verschaffen die aan eIDAS-normen voldoen. 

photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd