Een papierloze werkomgeving bij je thuis met eSignature

Tegenwoordig kan bijna al het papierwerk elektronisch worden afgehandeld met je laptop, tablet of smartphone, gewoon vanuit huis! Apps voor elektronische handtekeningen zoals DocuSign eSignature maken het gemakkelijker om de veelvoorkomende contracten in te vullen en te ondertekenen, zodat je je huishouden of thuiskantoor vanaf elke locatie moeiteloos draaiende houdt.  

Met een paar klikken kun je documenten veilig online ondertekenen. Dat is eenvoudig, praktisch en wordt geaccepteerd door de meeste bedrijven.

10 tips om thuis te profiteren van elektronische handtekeningen

Gezondheidsvoordelen

Elk jaar in het najaar heeft iedereen de kans om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar, of dat nou een collectieve zorgverzekering is of niet. Veel HR-afdelingen en verzekeraars maken al gebruik van elektronische formulieren en handtekeningen voor hun inschrijvingsproces. 

Als je per e-mail een contract of formulier ontvangt dat je moet ondertekenen, kun je het naar je DocuSign-account sturen en de 'drag-and-drop'-functie gebruiken om de vereiste informatie in te voeren. Vervolgens gebruik je je muis of touchscreen om het document te ondertekenen. De ondertekende documenten worden vervolgens beveiligd via DocuSign naar de ontvangers gestuurd. En als je inlogt op je DocuSign-account, kun je je ondertekende documenten altijd bekijken. Papieren kopieën zijn niet meer nodig! 

Heb je nog geen DocuSign-account? Maak dan gratis een account aan om onbeperkt documenten te ondertekenen. 

Werkloosheidsuitkeringen

Als gevolg van de pandemie zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt . Als jij recht hebt op een werkloosheidsuitkering of andere financiële ondersteuning, controleer dan of je de nodige formulieren en verklaringen elektronisch kan ondertekenen. 

Sollicitaties

Werkzoekenden zijn inmiddels gewend om via LinkedIn, Monsterboard, Indeed, Nationale Vacaturebank en Jobbird een nieuwe baan te vinden. Aangezien de meeste bedrijven nu gebruikmaken van digitale formulieren en elektronische handtekeningen, kun je digitaal solliciteren en het nodige papierwerk zoals arbeidsbevoegdheids- en loonheffingsformulieren online invullen. DocuSign-klanten kunnen gebruikmaken van kant-en-klare sjablonen voor verschillende documenten zodat online solliciteren soepel verloopt.

Gerelateerd: "Waarom integratie van eSignature en Workday een goed idee is

Kleine bedrijven

Veel kleine bedrijven hebben hun fysieke locatie tijdelijk moeten sluiten en zijn in de tussentijd overgegaan naar een virtuele omgeving. Anderen zijn een eigen online bedrijfje gestart ter vervanging van de baan die ze verloren hebben als gevolg van de COVID-19-crisis. Met eSignature kunnen zowel nieuwe als bestaande eigenaren van kleine bedrijven hun contracten en overeenkomsten veilig en online beheren.

Gerelateerd: "Top 10 gebruiksscenario's voor eSignature in kleine bedrijven

Inschrijving bij hogescholen en universiteiten

In de herfst melden de eerste middelbare scholieren zich aan voor hun vervolgopleiding. Veel hogescholen en universiteiten zijn al overgestapt naar een elektronisch inschrijvingsproces. Het is dus zeker interessant om uit te zoeken welke hogescholen of universiteiten gebruikmaken van DocuSign eSignature, zodat je je huisvesting, studiefinanciering, beurzen en nog veel meer digitaal kunt regelen. 

Gerelateerd: 4 manieren hoe studenten kunnen profiteren van DocuSign

Bankieren

Bijna niemand gaat nog naar de bank om zijn saldo te checken of geld op een spaarrekening te zetten of op te nemen. Maar voor het openen van een rekening of het aanvragen van een lening is soms nog wel een fysieke afspraak nodig. Vraag voordat je naar de bank gaat of ze je het vereiste papierwerk vast elektronisch kunnen toesturen en of je de aanvraag elektronisch kan ondertekenen. Veel financiële instellingen maken al gebruik van elektronische handtekeningen om het hun klanten gemakkelijker te maken om een rekening te openen of een lening aan te vragen.

Verkoop en service

Een lekkend dak, een kapotte wasmachine of een lege accu, er is altijd wel iets wat gemaakt moet worden. Dat is nu allemaal veel makkelijker, aangezien je standaard verkoop- en serviceovereenkomsten op je smartphone kunt ontvangen, controleren en goedkeuren, waar je je ook bevindt. 

Als je een offerte in PDF-formaat per e-mail ontvangt waar je je handtekening onder moet zetten, kun je het document opslaan in de cloud (iCloud, Dropbox, Google Docs enz.). Vervolgens upload je het document naar de DocuSign Mobile-app om het te controleren, te ondertekenen en terug te sturen naar de afzender. Zo keur je prijsopgaven snel en gemakkelijk goed en houd je thuis alles op orde.

Verbouwingen

Nu steeds meer mensen vanuit huis werken, leren of een eigen bedrijf runnen, is elke vierkante meter goud waard. Als een verbouwing bij jou op de planning staat, krijg je gegarandeerd te maken met vergunningen en contracten met aannemers. 

Als je een PDF-, Google- of Word-bestand ontvangt dat je moet ondertekenen, kun je het gemakkelijk uploaden naar je DocuSign-account om het te ondertekenen en terug te sturen naar de aannemer. De ondertekende overeenkomst wordt veilig opgeslagen in de cloudopslag van DocuSign, zodat je hem altijd kunt bekijken.  Een PDF-bestand ondertekenen met DocuSign

Woningverkoop

Voor sommigen is een verbouwing niet genoeg. Als je actief op zoek bent naar een grotere (of kleinere) woning, is de kans groot dat je dat nu vooral aan virtuele bezichtigingen doet. Maar wanneer het moment eindelijk daar is en je een keus hebt gemaakt, word je overspoeld met offertes, verkoopcontracten, lening- of hypotheekaanvragen en talloze andere documenten die je allemaal moet ondertekenen. Het goede nieuws is dat veel hypotheekverstrekkers en -adviseurs nu gebruikmaken van digitale tools met ondersteuning voor elektronische handtekeningen en online platforms waar je al het papierwerk elektronisch kan controleren en ondertekenen. Vraag je adviseur dus naar hun digitale processen. 

En als je zelf een vastgoedmakelaar bent die nog op papier werkt, neem dan eens een kijkje naar onze Rooms for Mortgage-oplossing.

Bezoek aan de dokter

Een bezoek aan de huisarts begint veelal met een stapel formulieren die je moet lezen en ondertekenen. Vraag voor je bezoek eens of er formulieren zijn die je digitaal kunt ondertekenen voordat je langskomt. Veel zorgverleners hebben een patiëntenportaal waarmee je toegang hebt tot toestemmingsformulieren en je patiëntendossier, zodat je deze kunt invullen en via het portaal of per e-mail kunt verzenden. En als je huisarts niet zo'n portaal heeft, kunnen ze je misschien wel een kopie van deze formulieren e-mailen. Je kunt zo'n formulier dan in DocuSign eSignature zetten en met de 'drag and drop'-functie de vereiste velden invullen. Vervolgens kun je het document ondertekenen en veilig via DocuSign terugsturen naar je huisarts. 

DocuSign eSignature is een snelle en betrouwbare manier om documenten en overeenkomsten overal en op vrijwel elk apparaat elektronisch te ondertekenen. Allerlei topbedrijven vertrouwen al op DocuSign en onze oplossing is rechtsgeldig in meer dan 180 landen.

 

Tom de Vries, Marketing Specialist
Auteur
Tom de Vries
Marketing Specialist
Gepubliceerd
Gerelateerde Topics