DocuSign voor Salesforce integreren

 

man lachend op mobiel

Overweeg je DocuSign voor Salesforce te gebruiken om je contractproces te versnellen? Dan ben je niet de enige.

Deze software helpt bedrijven van elke omvang om via internet en met vrijwel elk apparaat rechtsgeldige documenten te verzenden en te ontvangen. Bovendien voldoet het systeem aan de strengste beveiligingsnormen, zodat je klantgegevens veilig worden opgeslagen in de cloud – en dat is goed voor je gemoedsrust. Daarnaast heeft onze Salesforce-integratiemodule al ruim 3000 recensies van vijf sterren op  de Salesforce AppExchange gekregen. Het is dus duidelijk waarom DocuSign al ruim tien jaar de eerste keuze is voor vooraanstaande organisaties.

In dit artikel van 4C, de grootste onafhankelijke Salesforce Platinum-partner in de EMEA-regio, wordt dieper ingegaan op DocuSign voor Salesforce. We laten ook zien hoe de implementatie van CPQ-software (Configure Price Quote) het verkoopproces eenvoudiger en sneller kan maken.

Kan DocuSign worden geïntegreerd in Salesforce?

Ja. DocuSign is ontwikkeld om naadloos te kunnen integreren in Salesforce. Als nummer één op het gebied van e-handtekeningen is DocuSign geliefd door zowel grote als kleine bedrijven. DocuSign kan namelijk contractprocessen automatiseren, werkt naadloos met elk Salesforce Sales Cloud-object en kan overweg met meerdere Salesforce Clouds.

Wat is DocuSign voor Salesforce?

Met DocuSign voor Salesforce kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit Salesforce overeenkomsten verzenden voor ondertekening en informatie vastleggen, bijhouden en opslaan.

Maar DocuSign voor Salesforce heeft nog veel meer in zijn mars. Door verschillende administratieve processen te stroomlijnen, bespaar je niet alleen bakken met geld maar ook tijd. Medewerkers zijn minder tijd kwijt aan administratieve taken zoals het verwerken en archiveren van documenten. Bovendien kunnen bedrijven flink besparen op kosten zoals papier, printen en inkt. En er is ook nog eens minder kans op fouten en ontbrekende informatie.

Maar bovenal faciliteert DocuSign veilige en nauwkeurige transacties. Documenten die met DocuSign voor Salesforce worden ondertekend, zijn juridisch bindend en zijn voorzien van een volledige audittrail.

DocuSign voor Salesforce biedt een veel snellere, gemakkelijkere en handigere oplossing voor je klanten. In plaats van documenten af te drukken, ondertekenen, scannen en opsturen, kunnen je klanten overeenkomsten verwerken in een online omgeving op vrijwel elk gewenst apparaat.

Hoe kan DocuSign worden gekoppeld aan Salesforce?

Het goede nieuws is dat er voor DocuSign voor Salesforce niet geprogrammeerd hoeft te worden. Je hoeft alleen maar de stapsgewijze instructies te volgen om de integratiemodule te installeren.

Salesforce-beheerders hebben verschillende mogelijkheden om DocuSign te integreren in Salesforce, maar het wordt aangeraden om een DocuSign-consultant in dienst te nemen die het integratieproces beheert.

Zo weet je zeker dat de installatie snel en soepel verloopt, en ontdek je mogelijk zelfs functies om je administratieve processen nog verder te stroomlijnen – goed voor je bedrijf én de eindgebruiker.

Wanneer de integratiemodule is geïnstalleerd, kun je deze configureren.

QTC-processen automatiseren

Als je je verkoopprocessen nog verder wilt automatiseren, ligger er kansen bij je CPQ-software. Met dit hulpmiddel kun je  snel en nauwkeurig offertes voor bestellingen genereren.

Het QTC-proces (Quote-to-Cash) heeft betrekking op het automatiseren van end-to-end zakelijke transacties, vanaf het herkennen wanneer een klant iets wil kopen tot het maken van een offerte, ondertekenen van een contract en ontvangen van de betaling.

Het proces verloopt als volgt:

  1. De verkoper gebruikt de CPQ-software in Salesforce om een offerte te configureren.
  2. Vervolgens wordt de offerte op veilige wijze gegenereerd.
  3. Je kunt dan de offerte naar een mogelijke klant sturen.
  4. Met DocuSign voor Salesforce (eSignature) kan de verkoper de offerte naar de klant sturen voor ondertekening zonder de Salesforce-toepassing te verlaten.
  5. Wanneer de offerte is goedgekeurd en ondertekend, kan de verkoper het verkoopcontract versturen voor ondertekening. Met één klik wordt het verkoopcontract gevuld met de gegevens uit de offerte, zodat de verkoper geen gegevens handmatig over hoeft te typen.
  6. De klant ondertekent de overeenkomst en kan tijdens het ondertekenproces zelfs nog extra informatie toevoegen, zoals het PO-nummer of een afleveradres.
  7. De bestelling wordt verwerkt.
  8. Er wordt een factuur gemaakt, die de klant kan betalen met dezelfde CPQ-software.
  9. De betaling wordt ontvangen en gedistribueerd.
  10. Alle informatie, inclusief de ondertekende overeenkomst, wordt automatisch opgeslagen in Salesforce, zodat je deze later kunt analyseren en erover kunt rapporteren.

Voordelen voor het QTC-proces: 

CPQ-software biedt allerlei voordelen voor zowel bedrijven als consumenten, zodat ze minder tijd en geld kwijt zijn aan eenvoudige administratieve taken. Ook de gebruiker kan hiervan profiteren, omdat het mogelijk is het volledige proces op afstand en op elk apparaat te beheren.

Het CPQ-gedeelte van het proces nam voorheen veel tijd in beslag.

Maar met QTC-software kun je al deze informatie opslaan op één platform zodat je snel offertes kunt opstellen en aanpassen zonder fouten.

Maar de absolute kers op de taart is dat klantgegevens met digitale QTC-processen automatisch verzameld en geanalyseerd kunnen worden. Je kunt informatie hergebruiken om meer producten te verkopen en je bedrijf te laten groeien.

Als je je CRM-systeem al hebt ingesteld om na aanschaf automatisch een e-mail te versturen, kun je deze extra gegevens gebruiken om je communicatie beter af te stemmen op je klanten, zodat ze blijven terugkomen.

Ben je klaar om DocuSign te integreren in je Salesforce CRM?

4C is de grootste onafhankelijke Salesforce Platinum-partner in de EMEA-regio. Ze helpen enkele van de grootste bedrijven in Europa om met behulp van technologie klantgerichter te worden. Tot nu toe hebben ze ruim 1500 projecten afgerond met ontwikkelwerk op allerlei gebieden binnen Salesforce.

Als je ondersteuning nodig hebt bij het configureren van DocuSign in Salesforce, staat een van onze Salesforce-experts voor je klaar om samen tot een oplossing op maat te komen die aan de behoeften van jou en je klanten voldoet.

Geïnteresseerd? Lees meer over de DocuSign voor Salesforce-integratiemodule en download de app.

Voor extra tips om de salesafdeling te digitaliseren lees je onze handige gids met 8 digitale best practices voor salesprofessionals

DocuSign voor Salesforce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharona Lobles
Auteur
Sharona Lobles
Marketing Manager
Gepubliceerd