DocuSign kondigt volgende stap binnen AI aan met Seal Software acquisitie

 

Software

Geplande overname van software pionier op het gebied van contractanalyse brengt AI naar de Agreement Cloud

DocuSign (NASDAQ: DOCU) heeft op 27 februari 2020 zijn voornemens aangekondigd om vooraanstaand aanbieder van contractanalyse- en AI-technologie Seal Software over te nemen voor een bedrag van 188 miljoen USD in cash.

Het nieuws over de overname komt niet geheel onverwacht, gezien de groeiende rol die kunstmatige intelligentie (AI – Artificial Intelligence) tegenwoordig speelt in de digitale transformatie van de afhandeling van overeenkomsten, en de reeds bestaande relatie tussen de twee bedrijven. DocuSign verkoopt de hypermoderne analyse- en machine learning-toepassing van Seal namelijk nu al als onderdeel van de DocuSign Agreement Cloud, de DocuSign suite van toepassingen en integratiemodules voor het automatiseren en verbinden van de volledige afhandeling van overeenkomsten. In maart vorig jaar deed DocuSign ook al een strategische investering in Seal.

Met deze overname kan DocuSign de technologie en waardepropositie van Seal nog verder integreren in de Agreement Cloud. Zo profiteren klanten van nog meer voordelen bij het voorbereiden, ondertekenen en beheren van kritieke overeenkomsten en het ondernemen van actie daarop.

Seal werd in 2010 opgericht en staat bekend als pionier op het gebied van AI-technologie voor contractanalyse. De technologie van het bedrijf kan grote aantallen overeenkomsten snel doorzoeken op juridische concepten (niet alleen op sleutelwoorden), automatisch kritieke clausules en bepalingen selecteren en vergelijken, snel risico's en kansen identificeren, en inzichten genereren waarop actie kan worden ondernomen om juridische en zakelijke vraagstukken op te lossen.

"Bij DocuSign, de maker van de Agreement Cloud, zijn we volledig gefocust op de digitale transformatie van datgene wat al onze zakelijke processen mogelijk maakt: overeenkomsten en de afhandeling daarvan," vertelt Scott Olrich, Chief Operating Officer van DocuSign. "Wij zijn ervan overtuigd dat kunstmatige intelligentie een essentiële rol gaat spelen in deze transformatie. Door Seal te integreren in DocuSign, kunnen we profiteren van hun diepgaande technologische kennis en uitgebreide ervaring met kunstmatige intelligentie op het gebied van overeenkomsten."

John O'Melia, Chief Executive Officer van Seal, voegt toe dat de bekendmaking van vandaag het belang aantoont van de visie en het concept van Seal. "Seal is ontwikkeld om sneller en eenvoudiger contractgegevens te kunnen vinden, analyseren en extraheren," aldus O'Melia. "Er zijn duidelijke parallellen te trekken tussen Seal en DocuSign en ons team is dan ook blij dat we onze kennis op het gebied van AI kunnen gaan inzetten om de Agreement Cloud nog slimmer te maken. Bovendien biedt de overname door DocuSign, met zijn schaalgrootte en verregaande visie, fantastische kansen voor onze klanten en partners."

Er zijn nu al veel bedrijven die profiteren van de voordelen van Seal AI voor de afhandeling van overeenkomsten. Een grote internationale informatiedienstverlener slaagde er bijvoorbeeld in om de benodigde tijd voor juridische controles met 75% te verlagen dankzij de technologie van DocuSign en Seal. Een internationaal telecombedrijf in de EMEA-regio bracht de benodigde tijd voor juridische controle van contracten met klanten zelfs met 80% omlaag. Een vooraanstaande wereldwijde speler in de financiële dienstverlening kon de analyse van meer dan 2,6 miljoen gegevenspunten in kritieke leveranciersovereenkomsten volledig automatiseren. En een wereldwijde toeleverancier in de luchtvaartindustrie controleerde binnen vijf werkdagen 25.000 overeenkomsten in het kader van een bedrijfsreorganisatie.

Na definitieve afronding van de overname blijft DocuSign de analysetoepassing van Seal aanbieden. Daarnaast zal de AI-technologie van Seal verder worden geïntegreerd en toegepast om DocuSign CLM uit te breiden. DocuSign CLM is op dit moment een van de grootste Contract Lifecycle Management-oplossingen in de markt. Met de technologie van Seal zal DocuSign CLM in staat zijn om clausules automatisch te categoriseren, belangrijke clausules en bepalingen uit overeenkomsten te extraheren en die informatie te gebruiken in workflows, bijvoorbeeld om documenten naar specifieke beoordelaars te sturen op basis van risicoanalyse en beleidsregels.

Klanten van DocuSign zullen met deze mogelijkheden profiteren van een nog snellere en efficiëntere afhandeling van hun overeenkomsten. Andersom zullen klanten van Seal toegang krijgen tot meer mogelijkheden van de DocuSign Agreement Cloud, met name voor geavanceerde workflows en bij het genereren van documenten.

DocuSign verwacht dat de technologie van Seal niet alleen zal bijdragen aan verbeteringen in CLM, maar ook de bestaande kunstmatige intelligentie achter Agreement Cloud slimmer zal maken. De huidige AI ondersteunt functies zoals automatische tagging en is deels gebaseerd op technologie van het in 2017 door DocuSign overgenomen Appuri, een start-up op het gebied van machine learning. Deze hulpmiddelen voor automatisch taggen maken gebruik van AI om te bepalen op welke plek in een document elektronische tags voor handtekeningen, datums en andere velden moeten komen: een proces dat eerder nog afhankelijk was van menselijke inbreng. De technologie van Seal maakt nieuwe AI-functies mogelijk op basis van onder meer natuurlijke taalverwerking, tekstanalyse en semantische analyse.

Conform de voorwaarden van de overeenkomst betaalt DocuSign 188 miljoen USD in cash voor de resterende aandelen van Seal, exclusief de waarde van aandelen die al in het bezit zijn van DocuSign en met inachtneming van de gebruikelijke richtlijnen voor aanpassing van de verkoopprijs. De overname is al goedgekeurd door de raden van bestuur van DocuSign en Seal en door de aandeelhouders van Seal. Rekening houdend met de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder het verstrijken van de wachttermijn volgens de Hart-Scott-Rodino-mededingingswet, wordt verwacht dat de overname in het eerste fiscale halfjaar van DocuSign rond zal zijn.

Seal zal officieel worden gepresenteerd tijdens DocuSign Momentum livestream, die op 4 maart voor het eerst virtueel plaatsvindt. Ga voor meer informatie naar docusign.com of seal-software.com.

Contact met de media:

Adrian Wainwright Hoofd communicatie media@docusign.com

Contact met investeerders:

Annie Leschin VP Investor Relations investors@docusign.com

Over DocuSign

DocuSign faciliteert het zakendoen tussen organisaties door het voorbereiden, ondertekenen en beheren van overeenkomsten en het ondernemen van actie daarop te automatiseren. Via ons DocuSign Agreement Cloud-platform biedt DocuSign eSignature aan: wereldwijd de meest gebruikte manier om documenten elektronisch te ondertekenen – altijd, overal en op elk apparaat. Inmiddels gebruiken meer dan 560.000 klanten en honderden miljoenen gebruikers in meer dan 180 landen DocuSign om sneller en eenvoudiger zaken te doen.

Ga voor meer informatie naar www.docusign.com.

Over Seal Software

Seal software is wereldwijd marktleider op het gebied van grootzakelijke contractanalyse. Met de AI-technologie voor machine learning en natuurlijke taalverwerking van Seal kunnen bedrijven contracten in al hun netwerken en opslagplaatsen gemakkelijk terugvinden en ordenen en snel inzicht krijgen in de kansen en risico's in hun overeenkomsten. Met de technologie van Seal beschikken bedrijven wereldwijd over de tools om optimaal te profiteren van omzetkansen, kosten te verlagen en contractuele risico's te vermijden.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot DocuSign, Seal en de overname, die gebaseerd zijn op de verwachtingen, aannames en gegevens die op dit moment beschikbaar zijn voor het management. Deze verklaringen zijn onderhevig aan substantiële risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van hetgeen wordt uitgedrukt of geïmpliceerd in deze verklaringen. Onder toekomstgerichte verklaringen verstaan we alle verklaringen die geen historische feiten zijn en die kunnen worden herkend aan de hand van woorden als 'zullen', 'verwachten', 'geloven' of 'blijven' of het tegenstelde van deze of andere, soortgelijke woorden of uitdrukkingen die betrekking hebben op onze verwachtingen, strategie, plannen of intenties. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht omvatten onder andere verklaringen over de potentiële voordelen van de transactie; ons vermogen om ons Agreement Cloud-platform te ontwikkelen en verder te innoveren; nieuwe producten en potentiële marktkansen; het vermogen van de partijen om te voldoen aan de sluitingsvoorwaarden; en de timing van de verwachte sluiting van de transactie. Risico's en onzekerheden omvatten, onder andere, risico's met betrekking tot ons vermogen om de voorgenomen transactie al dan niet tijdig te sluiten, bijvoorbeeld als gevolg van de plicht om te voldoen aan de voorwaarden voor sluiting van de voorgenomen transactie; ons vermogen om al dan niet tijdig en onder de verwachte voorwaarden goedkeuringen van regelgevende instanties te krijgen; ons vermogen om de producten, technologieën en activiteiten van Seal met succes te integreren; ons vermogen om de verwachte voordelen van de voorgestelde transactie te realiseren, inclusief de mogelijkheid dat die voordelen niet, of niet wanneer ze worden verwacht, worden gerealiseerd; verstoring van de transactie waardoor het moeilijker wordt om zakelijke en operationele relaties te onderhouden; het resultaat van juridische procedures met betrekking tot de transactie of anderszins; eventuele negatieve effecten van de aankondiging of de sluiting van de voorgestelde transactie op de marktprijs van onze gewone aandelen of op onze bedrijfsresultaten; aanzienlijke transactiekosten; en nog onbekende risico's en verplichtingen.

Andere risico's en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op onze financiële resultaten, zijn opgenomen in de secties getiteld Risk Factors en Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations in ons kwartaalverslag bij formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 31 oktober 2019 ingediend op 6 december 2019 bij de Securities and Exchange Commission (de 'SEC') en andere aanmeldingen die we van tijd tot tijd indienen bij de SEC. Bovendien zijn alle toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht gebaseerd op veronderstellingen die naar onze mening redelijk zijn vanaf deze datum. Behalve voor zover wettelijk vereist, aanvaarden we geen verplichting om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken, of om de redenen daarvoor bij te werken als de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten in de toekomstgerichte verklaringen.

photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd
Gerelateerde Topics