DocuSign en Salesforce stroomlijnen het offerte- en betalingsproces met strategisch partnerschap

Tot wel 50% van de B2B-sales wordt binnengehaald door de leverancier die het eerste reageert. Of je nu een offerte, voorstel, sales order of gewoon een offerte-aanvraag stuurt, het is dus belangrijk dat je snel handelt. Bovendien moet je een goede eerste indruk maken als je wilt dat een potentiële klant met jouw bedrijf in zee gaat – en we weten allemaal dat je maar één kans krijgt om een eerste indruk te maken. 

Om je te helpen sneller en beter in te spelen op nieuwe kansen, zijn Salesforce en DocuSign om de tafel gaan zitten om een oplossing te ontwikkelen waarmee jij je eigen complexe offertes automatisch kunt opstellen. DocuSign en Salesforce Revenue Cloud stroomlijnen de belangrijkste stappen in het offerte- en betalingsproces, zodat je sneller, nauwkeuriger en efficiënter deals kunt sluiten.

"Met onze CPQ-oplossing kunnen klanten complexe offertes te maken", vertelt Pascal Yammine, Senior Vice President & General Manager bij Salesforce Revenue Cloud. "Met DocuSign Gen kunnen die offertes worden weergegeven als goed opgemaakte documenten waar de klant alleen nog maar z'n handtekening onder hoeft te zetten."

DocuSign Gen voor Salesforce automatiseert met één klik het opstellen van gepersonaliseerde, professionele sales-documenten in Salesforce– de ideale aanvulling op Salesforce CPQ! DocuSign Gen is onderdeel van DocuSign Agreement Cloud, een set geïntegreerde toepassingen die bedrijven ondersteunt bij het automatiseren van de volledige afhandeling van overeenkomsten; van het voorbereiden, ondertekenen en beheren van overeenkomsten tot het ondernemen van actie daarop. 

Salesforce Revenue Cloud biedt bedrijven de wendbaarheid om in alle kanalen de koopervaring te transformeren, nieuwe inkomstenstromen te versnellen en een hogere omzet te behalen. Salesforce CPQ (Configure, Price, Quote) is een functie van Salesforce Revenue Cloud waarmee je vertegenwoordigers de juiste productcombinaties verkopen. Bovendien kun je hiermee kortingen beheren en goedkeuring automatiseren.

Met Salesforce CPQ hebben je vertegenwoordigers meer tijd voor het daadwerkelijke verkoopproces en zorg je ervoor dat beide partijen optimaal profiteren van een deal.

  • Beheer complexe deals sneller dan ooit: creëer een schaalbaar salesproces met begeleide configuratie, ingebouwde prijsgoedkeuring en functies waardoor je met één klik op de knop offertes kunt genereren.
  • Beheer terugkerende inkomstenbronnen: stem offertes af op de behoeften van je klanten door contractwijzigingen, gebruikskosten en verlengingen te automatiseren.
  • Breng de financiële en salesafdeling samen: stroomlijn het proces van offerte naar betaling door silo's tussen de front- en backoffice af te breken.

Als de offerte eenmaal is geïntegreerd in Salesforce CPQ, genereert DocuSign Gen geavanceerde offertes met behulp van:

  • Voorwaardelijke documenten: automatiseer welke documenten in een offerte worden toegevoegd of weggelaten op basis van verschillende gegevens, zoals klant, branche of regio. 
  • Gebruikersafhankelijke algemene opmaak: valuta-, datum- en nummervelden worden geformatteerd op basis van de locatie van de gebruiker.
  • Dynamische sortering, filters en gegroepeerde tabellen: geschikt voor complexe offertestructuren, zoals abonnementen over meerdere jaren en pakketten op maat. 

Klanten die overwegen over te stappen van CPQ naar CPQ+, kunnen met de sjabloonconversietool van DocuSign gemakkelijk hun bestaande Salesforce CPQ-sjablonen overzetten naar DocuSign Gen-sjablonen, zonder de dagelijkse praktijk te verstoren.

Tom de Vries, Marketing Specialist
Auteur
Tom de Vries
Marketing Specialist
Gepubliceerd