DocuSign Agreement Cloud: Winter Release 2020

Het ligt inmiddels alweer achter ons: Dreamforce '19, het event waar we als trotse 'Innovator Sponsor' veel bijzonders hebben meegemaakt. Als onderdeel van onze DocuSign Winter Release 2020 zijn we verheugd om in Nederland twee nieuwe producten aan te mogen kondigen: DocuSign CLM en DocuSign Negotiate. Deze innovatieve producten maken het voor klanten gemakkelijker dan ooit om overeenkomsten voor te bereiden, te ondertekenen, te beheren en er actie op te ondernemen.

Ron Hirson, Chief Product Officer bij DocuSign, vertelt er graag wat meer over:

 

DocuSign CLM

Klanten kennen en waarderen DocuSign vooral vanwege het digitaliseren van het ondertekeningsproces. Toch omvat de levenscyclus van contracten, zowel voor als na de ondertekening, nog een aantal andere stappen. Bij de meeste organisaties vereisen deze stappen een reeks handmatige handelingen die niet met elkaar verbonden zijn. Volgens de State of Contract Management-enquête die in opdracht van DocuSign werd uitgevoerd, gebruikt een derde van alle ondervraagde bedrijven nog steeds Excel voor het beheren van overeenkomsten. Het bijhouden van spreadsheets en het heen en weer e-mailen van bestanden kost niet alleen tijd en geld, maar verhoogt bovendien het risico op fouten en ontevredenheid bij klanten en medewerkers.

Om deze problemen aan te pakken, hebben we DocuSign CLM uitgebracht. Dit geavanceerde product voor contractlevenscyclusbeheer stond voorheen bekend als SpringCM Contract Management. Samen met DocuSign eSignature digitaliseert DocuSign CLM de volledige contractlevenscyclus door het opstellen, inhoudelijk onderhandelen, uitvoeren en opslaan van overeenkomsten te automatiseren.

DocuSign CLM voorziet in:

  • Een flexibele workflow-engine waarmee gebruikers zelfs de meest complexe afhandeling van overeenkomsten kunnen automatiseren. Hierdoor wordt het aantal handmatige handelingen en de kans op fouten beperkt.
  • Eén centrale plek waar u al uw contracten kunt opslaan en zoeken. U kunt zelfs workflows baseren op de metadata van opgeslagen contracten, bijvoorbeeld voor verlengingsherinneringen.
  • Automatische documentgeneratie op basis van gegevens in andere systemen, bijvoorbeeld een CRM-systeem. In tegenstelling tot het handmatig opstellen van overeenkomsten door gegevens uit andere systemen te kopiëren en plakken, bespaart u met het automatisch genereren van documenten niet alleen tijd maar voorkomt u ook fouten.
  • Geautomatiseerde ondersteuning voor inhoudelijke onderhandelingstaken zoals controles, goedkeuringen, detectie van wijzigingen en concept- en versiebeheer.

En dit allemaal met toonaangevende beveiliging en naleving, inclusief SOC 2-, HIPPA- en FedRAMP-autorisatie.

DocuSign Negotiate

Voor kleine en middelgrote organisaties die niet de volledige functionaliteit van DocuSign CLM nodig hebben, maar wel overeenkomsten automatisch willen genereren en inhoudelijk willen onderhandelen, is er DocuSign Negotiate. Negotiate omvat gestroomlijnde versies van de documentgeneratie- en onderhandelingsfuncties van CLM in een eenvoudig configureerbaar en gebruiksvriendelijk pakket.

De eerste versie, DocuSign Negotiate voor Salesforce, is geïntegreerd met Salesforce Sales Cloud en met DocuSign eSignature (afzonderlijk verkrijgbaar). Hierdoor kun je automatisch overeenkomsten genereren, inhoudelijk onderhandelen en ondertekenen. Daarna worden de documenten automatisch weer opgeslagen in Salesforce.

Wij hopen dat je veel plezier zult beleven aan de nieuwe producten van de Winter Release 2020. Raadpleeg de releaseopmerkingen voor meer informatie.

photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd