DocuSign Agreement Cloud: 2021 Release 1

Met trots presenteren wij DocuSign Agreement Cloud: 2021 Release 1 - onze nieuwe productfuncties die jouw bedrijf helpen te groeien. In de onderstaande video stelt Tom Casey, SVP of Engineering bij DocuSign, zijn favorieten van Release 1 aan je voor:

Lees verder voor meer informatie over alle nieuwe product-updates uit deze release.

Nieuwe functies van DocuSign eSignature

Overeenkomsten kom je overal tegen, van verkoopcontracten en offertebrieven, tot facturen en NDA’s. Daarom gebruiken meer dan 750.000 klanten eSignature, ‘s werelds beste oplossing voor elektronische handtekeningen. We hebben als doel om met eSignature onze klanten te helpen tijd en geld te besparen bij de afhandeling van overeenkomsten, maar tegelijkertijd ook een intuïtieve ondertekenervaring te bieden die overal en vanaf elk apparaat kan worden beleefd.

Voor deze release hebben we geluisterd naar de belangrijkste verzoeken van klanten. Daaruit hebben we de nieuwe functies voor eSignature ontwikkeld:

  • Signing Insights is een datavisualisatietool die beheerders van overeenkomsten helpt om het gedrag van ondertekenaars beter te begrijpen, waardoor ze data om kunnen zetten in actie. Een beheerder kan bijvoorbeeld zien dat het aantal ondertekenaars dat afhaakt bij een bepaald sjabloon ongewoonlijk hoog is. De beheerder kan zich met deze data richten op het verbeteren van de sjabloon, om deze gebruiksvriendelijker te maken en het aantal voltooide overeenkomsten te verhogen.
  • Met eSignature voor Microsoft Teams kunnen gebruikers realtime meldingen over overeenkomsten krijgen, rechtstreeks vanuit Teams, waardoor het niet meer nodig is om tussen apps te schakelen. Dit verhoogt de productiviteit en versnelt de afhandeling van overeenkomsten. We hopen dat deze functie voor begin april algemeen beschikbaar is.
  • Door eWitness kunnen ondertekenaars tot twee getuigen per ondertekenaar bij het ondertekenproces betrekken. Dit is in sommige landen een vereiste voor belangrijke transacties en officiële akten. Met de laatste eWitness-updates hebben klanten nu de mogelijkheid om twee-factor-authenticatie via SMS toe te voegen om de identiteit van de getuige te verifiëren. Deze functie hopen we begin april algemeen beschikbaar te maken.

Ondertekenen met een gekwalificeerde elektronische handtekening (QES) met itsme®

itsme® is een toonaangevende, door de EU erkende aanbieder van gekwalificeerde vertrouwensdiensten in Europa, en van digitale identiteitsverificatie in België. In 2021 gebruikten meer dan 2,8 miljoen Belgische staatsburgers een itsme®-account om met hun Belgische eID of bankpas hun identiteit te laten verifiëren en overeenkomsten digitaal te ondertekenen. Als onderdeel van de DocuSign Agreement Cloud is DocuSign eSignature naadloos geïntegreerd met itsme QES, waardoor ondertekenen eenvoudig, veilig en snel verloopt. Dankzij de integratie kunnen gebruikers van de itsme-app hun identiteit verifiëren en overeenkomsten ondertekenen met een eIDAS-conforme QES, rechtstreeks vanuit DocuSign eSignature. Meer informatie vind je in onze blog: België ondertekent elektronisch met DocuSign en itsme®

Nieuwe functies van DocuSign CLM

Bij de Agreement Cloud: 2020 Release 3 hebben we CLM+ aangekondigd, waarmee AI-gestuurde contractanalyse kan worden toegevoegd aan DocuSign CLM, onze contract lifecycle management-oplossing. In deze release bieden we meer CLM-innovaties die helpen bij het automatiseren van jouw inkoopprocessen.

  • CLM 360 biedt een nieuwe manier om belangrijke informatie te ontdekken en inzichten in overeenkomsten en leveranciers op te sporen. Door de beschikbaarheid over een intuïtieve gebruikerservaring, standaarrapporten en belangrijke metadata hebben we dit mogelijk gemaakt. Deze oplossing verbetert het zichtbaarheids- en kennisbeheer in CLM bij het opslaan van gegevens over leveranciers en overeenkomsten. Daardoor kun je efficiënter onderhandelen, overeenkomsten sneller laten ondertekenen en ongewenste contractverlengingen of -beëindigingen voorkomen.
  • CLM integraties met Workday Fincancials en Netsuite Financials maken het eenvoudiger dan ooit om CLM te verbinden met de ERP-oplossingen die je in jouw organisatie gebruikt. Door CLM-koppelingen op één plek te beheren, kun je je gemeenschappelijke inkoopactiviteiten automatiseren en zo de frictie tussen verschillende systemen verminderen.

We streven ernaar om deze CLM-functies in april algemeen beschikbaar te maken.

Nieuwe mogelijkheden voor het Salesforce ecosysteem

De Agreement Cloud voor Salesforce in een suite met speciaal gebouwde en door Lighting aangedreven applicaties, die naadloos integreren met Salesforce. Zo kun je contracten automatiseren zonder Salesforce te verlaten. Met onze Salesforce-applicaties kan je team overeenkomsten voorbereiden, onderteken, uitvoeren en beheren op de plek waar ze samenwerken.

DocuSign en Salesforce blijven investeren in hun samenwerking. Het nieuwste voorbeeld is DocuSign Gen voor Salesforce Billing, dat het genereren en leveren van facturen eenvoudiger maakt voor bedrijven die Salesforce Billing gebruiken. Beheerders kunnen aanpasbare sjablonen gebruiken om gegevens uit Salesforce-objecten samen te voegen tot facturen, en deze vervolgens inplannen zodat ze automatisch kunnen worden gegenereerd en afgeleverd bij klanten. We hopen deze functie in april beschikbaar te maken voor al onze klanten.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan de nieuwe mogelijkheden in de DocuSign Agreement Cloud: 2021 Release 1. Raadpleeg de release-notes voor meer informatie.

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Start een gratis eSignature proefversie of neem contact op en ontdek wat DocuSign voor jouw bedrijf kan betekenen.
Auteur
DocuSign Contributor
Gepubliceerd