DocuSign Agreement Cloud: 2020 Release 1

 

DocuSign Agreement Cloud

We zijn live gegaan met de DocuSign Agreement Cloud: 2020 Release 1, eerder aangeduid als de 'DocuSign Spring '20 Release'. Deze release omvat vooral verbeteringen en functies die we op verzoek van onze klanten hebben toegevoegd aan onlangs gelanceerde producten onder de DocuSign Agreement Cloud.

Dit is de eerste van drie aankondigingen die je dit jaar van ons kunt verwachten onder het omgedoopte DocuSign Agreement Cloud Releases-programma. Met dit programma willen we klanten informeren over nieuwe producten en handige functies, zodat zij alle mogelijkheden optimaal kunnen benutten. We zien dit als een aanvulling op de maandelijkse releaseopmerkingen en nieuwsbrieven met productupdates, waarin we uitgebreid stilstaan bij alle innovaties, verbeteringen en bugfixes die maandelijks of indien nodig verschijnen. Hieronder kun je meer lezen over Release 1.

Agreement Cloud Editor

Een van de eerste stappen om een contract voor te bereiden voor ondertekening, is het genereren van documenten. In het State of Contract Management 2019-rapport van DocuSign geeft 94% van de respondenten echter aan dat menselijke fouten het contractproces nadelig beïnvloeden. Daarom hebben we vorig jaar DocuSign Gen voor Salesforce en DocuSign Negotiate voor Salesforce gelanceerd. Met deze twee toepassingen automatiseer je deze cruciale stap (en meer) in de afhandeling van overeenkomsten. Maar daar laten we het niet bij. Wie het opstellen van overeenkomsten wil automatiseren, begint met het maken van sjablonen. Dit kan echter erg tijdrovend en foutgevoelig zijn als je niet over de juiste expertise beschikt. Daarom is er nu Agreement Cloud Editor, een nieuwe manier om overeenkomstsjablonen te maken.

Gegevensvelden kunnen vanuit Salesforce naar Agreement Cloud Editor worden versleept. Ook is het mogelijk om voorwaardelijke inhoud toe te wijzen aan de flow van de sjabloontekst. Verder kun je wisselen tussen de sjabloon en een livevoorbeeld met samengevoegde gegevens, zodat je duidelijk ziet welke bewerkingen nodig zijn. De gegenereerde documenten zijn responsief, wat betekent dat ze op een mobiel apparaat automatisch worden aangepast aan het schermformaat en de schermstand. De Agreement Cloud Editor is aanvankelijk alleen beschikbaar in DocuSign Gen voor Salesforce, maar zal na verloop van tijd ook worden toegevoegd aan andere DocuSign-producten. Bovendien zullen de mogelijkheden ervan verder worden uitgebreid.

Verbeteringen aan DocuSign Click

Vorig jaar introduceerden we DocuSign Click, onze 'clickwrap'-oplossing waarmee je met één klik en zonder handtekening kunt vastleggen dat klanten instemmen met standaardbepalingen (zoals voorwaarden, gebruiksrechtovereenkomsten en openbaarmakingen). Met Click kun je een selectievakje of knop integreren in een website of mobiele app. Gebruikers hoeven vervolgens enkel hierop te klikken om makkelijk en veilig hun toestemming te registreren. Omdat het met Click mogelijk is om een volledige audittrail bij te houden en versiebeheer te ondersteunen, onderscheidt deze toepassing zich van andere oplossingen. Klanten lopen minder risico op niet-naleving van ESIGN, eIDAS en andere wettelijke voorschriften, zoals CCPA.

We willen Click nog beter maken. Daarom introduceren we diverse verbeteringen op basis van de feedback van klanten. Zo kun je vanaf nu bijvoorbeeld:

  • Afwijzingen en afmeldingen registreren, een van de meestgevraagde opties van klanten in de EMEA-regio die aan de vereisten van de AVG moeten voldoen;
  • De verklaring aanpassen die boven de knop Accepteren staat, waardoor je flexibeler kunt werken en meer controle hebt als je verplicht bent specifieke juridische taal te gebruiken;
  • Meerdere overeenkomsten ondersteunen, wat handig is als je meerdere standaardbepalingen in één clickwrap wilt bundelen om klanten een naadloze ervaring te bieden (bijvoorbeeld door voorwaarden, een privacybeleid en een openbaarmaking te bundelen);
  • Antwoorden exporteren naar een CSV-bestand, waardoor je clickwrap-gegevens makkelijker kunt doorzoeken, analyseren en rapporteren.

ID-verificatie

Wanneer bedrijven een bankrekening openen of nieuwe medewerkers aannemen, moeten ze vaak de identiteit verifiëren van de persoon die gegevens elektronisch ondertekent of invoert. Hiervoor hebben we vorig jaar DocuSign ID-verificatie geïntroduceerd, waarmee een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs of Europese eID automatisch kan worden geverifieerd. Dit kan op elk apparaat, waar dan ook, en garandeert een snellere, eenvoudigere en veiligere voltooiing van de overeenkomst.

Honderden klanten ondervinden inmiddels al de voordelen van ID-verificatie. Voor klanten in bepaalde gereguleerde sectoren gold echter nog een extra vereiste: zij moeten ook een kopie van het identiteitsbewijs bewaren of gegevens uit de documenten extraheren. Klanten uit de financiële dienstverlening en het bankwezen moeten dit bijvoorbeeld doen om te voldoen aan de vereisten van Ken je klant (Know Your Customer – KYC) of antiwitwaspraktijken. Met ID-verificatie kunnen zij voortaan informatie uit identiteitsdocumenten (zoals adressen, identificatienummers en geboortedatums) vastleggen en kopieën van identiteitsbewijzen bewaren om beter te voldoen aan alle nalevingsvereisten. Dankzij het gebruik van API's is het ook mogelijk om identiteitsinformatie te extraheren en op te slaan in een system of record of een ander zakelijk systeem naar keuze.

Uitbreiding van DocuSign Payments

Tot slot willen we graag met je delen dat er nieuwe updates voor DocuSign Payments beschikbaar zijn. Sinds we Payments twee jaar terug introduceerden, hebben onze klanten hiermee al meer dan 100 miljoen dollar verwerkt aan eenmalige betalingen (zoals huurwaarborgen en donaties), terugkerende betalingen en incasso's (zoals maandelijkse abonnementskosten en boetes voor achterstallige betalingen). Op verzoek van veel klanten van over de hele wereld ondersteunen we Payments nu in alle landen en valuta's die worden aangeboden door de betalingsgateways waarmee we samenwerken: Stripe, Braintree, Authorize.net, CyberSource en Zuora. Door onze samenwerking met deze betalingsproviders zijn we actief in meer dan 35 landen en 135 valuta's. (We streven ernaar om Stripe vanaf april in elke valuta en elk land te kunnen ondersteunen. Voor alle andere gatewayproviders streven we naar ondersteuning vanaf mei.)

Wij hopen dat je veel plezier zult beleven aan de nieuwe mogelijkheden in DocuSign Agreement Cloud: 2020 Release 1. Raadpleeg de releaseopmerkingen voor meer informatie.

Ben je klaar om de manier waarop je zakendoet te transformeren?

Neem contact op en ontdek wat de DocuSign Agreement Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen.
photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd