Digitalisering van het hoger onderwijs met de DocuSign Agreement Cloud

Nederland is in de Europese Unie een van de koplopers op het gebied van ICT en digitalisering. Bij veel scholen staat digitalisering echter nog in de kinderschoenen. Maar vandaag de dag is digitale transformatie niet meer op de lange baan te schuiven. Instellingen in alle soorten en maten hebben al te kampen met budgettaire beperkingen en een toenemende werklast. Bovendien zullen ze nu ook gehoor moeten geven aan studenten, ouders en medewerkers die meer digitale oplossingen willen.

Deze pandemie brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Toch is dit hét moment om het vizier op de toekomst te richten. Het overstappen naar digitale oplossingen staat al langer op het takenlijstje van iedereen die vooruit wil. Het bijzondere is dat juist door de pandemie deze plannen eindelijk in beweging worden gebracht.

DocuSign Agreement Cloud voor het hoger onderwijs

De afhandeling van overeenkomsten is tekenend voor de wijze waarop onderwijsinstellingen samenwerken met bedrijven, medewerkers en studenten. Met DocuSign Agreement Cloud voor het hoger onderwijs verhoog je de operationele efficiëntie op een manier die past bij jou. Of het nu gaat om toelatingen, financiële steun, personeelswerving, inkoop, lidmaatschapsverzoeken van alumni, fondsbeheer of het aanmelden of afmelden voor bepaalde vakken, al je overeenkomsten worden veilig verbonden en digitaal getransformeerd. Dankzij onze schaalbare oplossingen blijven scholen op de lange termijn voldoen aan de eisen voor een digitale transformatie.

Het gemoderniseerde en verbonden system of agreement van DocuSign is ideaal voor het voorbereiden, ondertekenen en beheren van overeenkomsten en het ondernemen van actie daarop. Dankzij geautomatiseerde workflows, open API's en AI-technologie kan DocuSign Agreement Cloud de volgende stappen automatisch voor je regelen:

  • Overeenkomsten voorbereiden. Met de Contract Lifecycle Management-tool van DocuSign wordt het document automatisch aangevuld met de juiste informatie en worden de juiste bepalingen en clausules toegevoegd voordat het document naar de ondertekenaar wordt verzonden.
  • Samenwerken aan documenten. DocuSign stroomlijnt zowel intern als extern het conceptbeheer, de inhoudelijke afstemming, versiecontroles en goedkeuringen.
  • Overeenkomsten verzenden naar de ondertekenaar. DocuSign vraagt automatisch of het document naar de ondertekenaar mag worden gestuurd, maar doet dat pas zodra de nodige informatie is ingevuld. Vervolgens kun je een begeleidend bericht opstellen en bepalen wie het document zal ontvangen. Zo weet je zeker dat niemand wordt overgeslagen en loop je minder risico op fouten en vertragingen tijdens de afhandeling van de overeenkomst.
  • Actie ondernemen op overeenkomsten. DocuSign Payments maakt gebruik van een beheersysteem zodat je tijdens het ondertekenproces betalingen automatisch kan innen met de meestgebruikte betalingsmethoden. En met de DocuSign Mobile-app kun je waar en wanneer dan ook actie ondernemen.
  • Documentbeheer. Wanneer een overeenkomst eenmaal is ondertekend en wanneer hierop actie is ondernomen, kun je gebruikmaken van de gecentraliseerde opslagplaats voor overeenkomsten en de daarbij behorende zoekfunctie die onderdeel zijn van het Contract Lifecycle Management-systeem. En met Intelligent Insights vind je de overeenkomst moeiteloos terug, dus je bent altijd verzekerd van optimale rapportage en tracering van een document. Je hoeft documenten niet eens eerst te openen om de inhoud ervan door te kunnen nemen.

Met DocuSign Agreement Cloud voor het hoger onderwijs houd je de touwtjes in handen, zelfs in deze ongekende tijden. Het resultaat is onderwijs dat sneller, eenvoudiger, duurzamer, kostenefficiënter én toegankelijker is – precies de moderne ervaring waar studenten en medewerkers naar vragen.

Sharona Lobles
Auteur
Sharona Lobles
Marketing Manager
Gepubliceerd