Antwoord op de acht meestgestelde vragen over software voor elektronische handtekeningen

 

software voor elektronische handtekeningen

De beste software voor elektronische handtekeningen moet je kunnen gebruiken voor álle overeenkomsten die je bedrijf aangaat met klanten, leveranciers en medewerkers. Met deze software kun je:

  • andere apps en documentbeheersystemen integreren;
  • standaardsjablonen gebruiken;
  • de identiteit van een klant vaststellen.

Via ons DocuSign Agreement Cloud™-platform biedt DocuSign eSignature aan: wereldwijd de meestgebruikte manier om documenten elektronisch te ondertekenen – altijd, overal en op elk apparaat.

In deze uitgebreide blog nemen we de acht meestgestelde vragen over onze software voor elektronische handtekeningen onder de loep.

1. Hoe veilig is de software voor elektronische handtekeningen?

Niets is belangrijker dan vertrouwen als het gaat om overeenkomsten delen met je zakenpartners, klanten of medewerkers. Het is cruciaal om bekend te zijn met de cyberveiligheid van de software. DocuSign eSignature is gebaseerd op het beste van het beste op de markt. Onze software heeft het hoogste internationale niveau voor gegevensbeveiliging en geeft klanten de zekerheid dat DocuSign voldoet aan de strengste internationale normen voor beveiliging. Bovendien hebben we een speciaal nalevingsteam en bieden we ondersteuning en veiligheidshulpmiddelen aan al onze klanten.

2. Worden je klantgegevens beschermd door de software?

Het beschermen van klantgegevens heeft voor ons de hoogste prioriteit. Met DocuSign kun je erop vertrouwen dat deze cruciale zakelijke en persoonlijke gegevens worden beschermd. We zetten ons volledig in om te voldoen aan de AVG en soortgelijke gegevensbeschermingsnormen.

3. Hoe blijft je software voor elektronische handtekeningen rechtsgeldig?

Het is belangrijk dat je een softwareleverancier voor elektronische handtekeningen kiest die de ontwikkelingen in het beveiligings- en privacylandschap op de voet volgt. Hierdoor weet je zeker dat je overeenkomsten voldoen aan de meest recente eisen.

DocuSign voldoet aan al deze industrienormen. Bovendien hebben we ons eigen team van specialisten op het gebied van privacy, informatiebeveiliging, fysieke beveiliging, interne audits, naleving en leveranciersrisico's.

4. Hoe kan ik dit systeem integreren in mijn bestaande processen?

Neem even de tijd om na te denken over de andere softwaresystemen die je bedrijf dagelijks gebruikt. Daarna kun je kijken of DocuSign eSignature geïntegreerd kan worden met de hulpmiddelen die je al hebt of dat je een API nodig hebt voor een integratie op maat. De kant-en-klare integratiemodules zijn de perfecte manier om de technologie voor elektronische handtekeningen te combineren met je huidige workflows.

5. Is deze oplossing innovatief genoeg voor mijn bedrijf?

Als je een SaaS-product (Software as a service) aanschaft, is de naadloze uitrol van nieuwe mogelijkheden, kenmerken en updates een enorm voordeel. DocuSign is constant in de weer met het verbeteren van de gebruikservaring en het toevoegen van nieuwe functies. Zo houd je gelijke tred met de verwachtingen van je klanten en zakenpartners.

6. Hoe schaalbaar is deze oplossing?

We krijgen vaak de vraag of de softwareoplossing voor elektronische handtekeningen kan voldoen aan de huidige én toekomstige behoeften van het bedrijf en of de oplossing kan worden geïmplementeerd in verschillende functies en afdelingen.

Bedrijven over de hele wereld gebruiken DocuSign eSignature in allerlei afdelingen − sales, HR, juridisch, inkoop, IT, noem het maar op! Dit is een hulpmiddel dat voor iedereen werkt.

Een oplossing voor elektronische handtekeningen is slechts een onderdeel van de afhandeling van overeenkomsten en er zijn andere stappen in het voorbereiden van en actie ondernemen op overeenkomsten die het hele proces kunnen vertragen.

Met DocuSign eSignature zorg je voor een digitale transformatie van de manier waarop je zakendoet en hoe je overeenkomsten afhandelt, waardoor je het hele system of agreement moderniseert.

7. Kan ik een document ook op mijn telefoon ondertekenen?

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat overeenkomsten worden ondertekend op een mobiel, waar iemand ook is. Steeds meer bedrijven zijn wereldwijd actief en hebben klanten over de hele wereld, werknemers die op afstand werken en sollicitanten gevestigd op geheel andere locaties. Daarom kun je onze software voor elektronische handtekeningen ook gebruiken op mobiele telefoons.

Op een smartphone een PDF-bestand bekijken kan een behoorlijk frustrerende ervaring zijn. Een zakelijke overeenkomst die gemakkelijker te bekijken, lezen en ondertekenen is op een mobiele telefoon, wordt sneller afgehandeld en heeft een hoger voltooiingspercentage. En belangrijker is dat je hiermee je belangrijkste connecties een betere gebruikservaring biedt.

8. Kan ik de software voor elektronische handtekeningen uitproberen?

Natuurlijk, je kunt DocuSign eSignature gratis proberen. Maak een account voor een gratis proefperiode van DocuSign aan en je kunt aan de slag.

 

photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd