6 DocuSign-tools die je Salesforce-productiviteit een boost geven

 

DocuSign voor Salesforce

Salesforce is uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider op het gebied van CRM-software. Met functionaliteit die veel verder reikt dan puur een CRM-systeem, manifesteert Salesforce zich als een innovatieve en essentiële speler die de productiviteit en efficiëntie van elk bedrijf kan verhogen.

In het bedrijfsleven draait tegenwoordig alles om snelheid. Daarom hebben DocuSign en Salesforce samen niet één, maar meerdere integratiemodules ontwikkeld die hun producten met elkaar verbinden. Het doel hiervan is bedrijven over de hele wereld te helpen tijd te besparen, risico's te beperken en de productiviteit van hun medewerkers te verhogen.  Op dit moment zijn er zes DocuSign-integratiemodules beschikbaar waar Salesforce-klanten hun voordeel mee kunnen doen:

1. DocuSign eSignature voor Salesforce

2. DocuSign eSignature voor Salesforce CPQ

3. DocuSign CLM voor Salesforce

4. DocuSign Negotiate voor Salesforce

5. DocuSign eSignature voor Salesforce Essentials

6. Apex Toolkit voor DocuSign voor Salesforce

Lees verder voor meer informatie over de verschillende integratiemodules.

1. DocuSign eSignature voor Salesforce

Deze integratiemodule is te gebruiken voor alle Salesforce-gebruikers. Hiermee kun je overeenkomsten elektronisch ondertekenen, automatisch gegevens naar het CRM wegschrijven en ondertekende documenten bij elke stap traceren en opslaan.

Je kunt het volgende rechtstreeks vanuit Salesforce doen:

  • In elk willekeurig object met één klik een handtekening aanvragen
  • Klanten een document elektronisch laten ondertekenen
  • Automatisch gegevens verzamelen of uitwisselen tussen Salesforce en DocuSign
  • Acties in gang zetten en ondertekende overeenkomsten toevoegen aan Salesforce-records

2. DocuSign eSignature voor Salesforce CPQ (Configure, Price, Quote)

Offertes en zakelijke aanbiedingen opstellen is voor veel salesmedewerkers een saaie, maar dagelijks terugkerende taak. Dankzij de integratie met DocuSign voor Salesforce CPQ kunnen salesmedewerkers zowel eenvoudige als uitgebreide offertes rechtstreeks in Salesforce CRM opstellen. Bovendien wordt ook het ondertekenen een fluitje van een cent met DocuSign eSignature.

Zo werkt het

Een salesmedewerker stelt een offerte op in Salesforce en stuurt deze – dankzij de CPQ-integratiemodule van DocuSign – met één druk op de knop naar een klant of andere belanghebbende voor ondertekening. Vervolgens kan hij/zij rechtstreeks vanuit Salesforce de voortgang van de overeenkomst bijhouden. Bovendien wordt de 'business opportunity' automatisch als 'closed' gemarkeerd in Salesforce zodra de klant het ondertekenproces heeft afgerond.

3. DocuSign CLM voor Salesforce

Met behulp van DocuSign Contract Lifecycle Management voeg je nog meer waarde toe aan Salesforce door de opstelling, het beheer en de samenwerking binnen overeenkomsten te versnellen. DocuSign CLM integreert met Salesforce CRM en CPQ.

Zo werkt het

Gebruikers genereren overeenkomsten op basis van vooraf gedefinieerde sjablonen. Daarbij worden gegevens opgehaald uit Salesforce en een vooraf goedgekeurde clausulebibliotheek, die de gebruiker relevante inhoud toont op basis van de toepasselijke gebruikersrechten.  De volgende stap is het creëren van krachtige workflows in overeenstemming met de bepalingen van het contract. Salesforce zet alle activiteiten die verband houden met je overeenkomsten op een rijtje, zodat je ze gemakkelijk kunt ophalen en raadplegen. Wanneer de overeenkomst is ondertekend, kun je automatisch bepaalde acties in gang zetten via DocuSign CLM, rechtstreeks vanuit de Salesforce-interface.

4. DocuSign Negotiate voor Salesforce

Met DocuSign Negotiate voor Salesforce neemt het opstellen en inhoudelijk afstemmen van overeenkomsten minder tijd in beslag, met als gevolg dat verkopers sneller zaken kunnen doen. Deze tool neemt de frustratie weg die zich wel eens kan voordoen tussen het mondeling sluiten van de overeenkomst en het vastleggen en ondertekenen van de bepalingen, wat in de praktijk vaak een ingewikkeld en tijdrovend proces blijkt te zijn.

Zo werkt het

Verkopers maken automatisch overeenkomsten op basis van de klant-, product- en prijsgegevens die al in Salesforce staan. Ze kunnen inhoud toevoegen of uitsluiten op basis van de gegevens van Salesforce, bijvoorbeeld de omvang van de deal. Doordat de inhoudelijke afstemming en goedkeuring door interne en externe belanghebbenden 'live' in het document plaatsvindt, worden problemen die vaak samenhangen met de tracering van wijzigingen en versiebeheer voorkomen. Er is een duidelijke audittrail van wie wat wanneer heeft gedaan. En omdat dit allemaal geïntegreerd is met Salesforce, worden overeenkomsten automatisch weer opgeslagen in Salesforce.

Automatisch genereren

Voeg gegevens samen vanuit Salesforce en benut inhoud op basis van bedrijfsregels.

Samenwerking centraliseren

Verstuur documenten ter controle en goedkeuring. Wijzigingen worden automatisch gedetecteerd en als revisies getoond. Profiteer van versiebeheer en een activiteitengeschiedenis.

Integreren met eSignature

Zodra de overeenkomst klaar is, kan deze direct worden ondertekend.

5. DocuSign eSignature voor Salesforce Essentials

Salesforce Essentials is speciaal ontworpen voor kleine bedrijven en is daarmee de perfecte CRM-oplossing voor startende en kleine bedrijven.

Zo werkt het

DocuSign eSignature voor Salesforce Essentials integreert DocuSign met Salesforce CRM voor kleine bedrijven. Hierdoor kunnen salesteams met digitale in plaats van papieren documenten werken. Deze kunnen ze gemakkelijker naar klanten verzenden en krijgen ze ook sneller retour. Dankzij deze krachtige, maar toegankelijke combinatie kunnen kleine ondernemers de status van hun contracten vanuit elke Salesforce-opportunity bijhouden. Hierdoor kunnen ze sneller omzet realiseren en sneller groeien.

Verkopers kunnen contracten rechtstreeks vanuit Salesforce Essentials aanmaken en met één druk op de knop versturen. Ze kunnen de voortgang van de goedkeuringscyclus volgen vanuit de CRM-toepassing om zo overzicht te houden van de status van alle zakelijke kansen die in het systeem staan geregistreerd. Het resultaat is een hoge productiviteit en contracten die sneller worden ondertekend.

6. Apex Toolkit voor DocuSign voor Salesforce

De Apex Toolkit is een set tools waarmee ontwikkelaars een 100% gepersonaliseerde ervaring kunnen creëren door DocuSign te integreren in het Salesforce-platform met hun favoriete tools, bijvoorbeeld een SDK. Bezoek onze speciale pagina voor meer informatie over de werking van Apex Toolkit.

Met dit volledige pakket van Salesforce-integratiemodules kunnen gebruikers tijd besparen, handmatige taken elimineren en hun productiviteit verhogen. Wil je meer informatie over DocuSign voor Salesforce? Onze experts staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Neem hier contact op met ons sales team.

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Neem contact op en ontdek wat DocuSign voor jouw bedrijf kan betekenen.

 

photo of Danielle
Auteur
Danielle Elbertse
Marketing Specialist
Gepubliceerd